Džošua izpelnījies asu sociālo tīklu lietotāju kritiku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Endijs Ruiss junioru (no kreisās), Edijs Hērns un Entonijs Džošua
Endijs Ruiss junioru (no kreisās), Edijs Hērns un Entonijs Džošua Foto: AP/Scanpix

Britu smagsvars Entonijs Džošua izpelnījies asu kritiku sociālo tīku lietotāju vidū, aizskarot jautājumus par cilvēktiesībām Saūda Arābijā, kur viņš aizvadīs boksa revanša cīņu pret Meksikas pārstāvi Endiju Ruisu junioru. 

Intervijas laikā britu raidsabiedrībai BBC Džošua izvairīgi izteicās par Saūda Arābijas politisko kursu, par to, ka valstī tiek apspiesti homoseksuāli cilvēki, kurus var sodīt ar nāves sodu. 

"Valstī ir konkrēta politiskā nostāja, kas mums ir jāievēro. Es pakļaujos likumiem. Ja nevarat ierasties valstī [Saūda Arābijā], jums vienalga ir iespēja skatīties cīņu, atbalstīt mani. Novērtēju atbalstu no jebkuras puses," BBC sacīja Džošua. 

Džošua - Ruiss cīnīsies 7. decembrī Dirijas apgabalā, kas ir netālu no Saūda Arābijas galvaspilsētas Rijādas. Brits centīsies atgūt iepriekš zaudētās IBF, IBO, WBA un WBO jostas, kuras tagad pieder meksikānim. 

Cīņas aizvadīšanu Saūda Arābijā sabiedrība nopeļ. Cilvēki norāda, ka šajā valstī netiek ievērotas cilvēktiesības. Taču pazīstamais promoters Edijs Hērns iepriekš šo kritiku noraidīja, norādot, ka Saūda Arābija prot sarīkot nozīmīgus sporta pasākumus - Formulas 1 posmu, Itālijas Superkausa spēli futbolā, Eiropas golfa tūres posmu. 

"Man ir sajūta, ka esmu visam pa vidu un jūtu, ka ar šo boksa cīņu var nojaukt barjeras, cilvēkiem ir iespēja ceļot un redzēt šo pasauli," sacīja Džošua. 

Džošua izteikumi izsauca sašutumu sociālajos tīklos. Daudzi britu boksera līdzjutēji nevarēs ierasties Saūda Arābijā vai baidās to darīt savas pilsonības, reliģiskās pārliecības vai seksuālās orientācijas dēļ. 

Entonijs Džošua (no kreisās) un Endijs Ruiss juniors
Entonijs Džošua (no kreisās) un Endijs Ruiss juniors Foto: AP/Scanpix

Jūnija sākumā Ruiss slavenajā "Madison Square Garden" arēnā Ņujorkā septītajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja uzvaru pār Džošua, sagādājot vienu no lielākajām sensācijām boksā pēdējos gados. 

Ruiss savas karjeras laikā guvis 33 uzvaras, 22 gadījumos gūstot tās ar nokautu, un piedzīvojis vienu zaudējumu. Pašlaik 29 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā uzvarējis 22 no 23 cīņām, 21 dueli noslēdzot ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu