Aicinot ziedot biedrībai "Centrs Marta", sāksies akcija "Apjoz jūru"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

No šodienas, 12. septembra, līdz 15.septembrim norisināsies akcija "Apjoz jūru", kuras mērķis ir aicināt ziedot nevalstiskai organizācijai - biedrībai "Centrs Marta", informēja studenšu korporācijas "Imeria" pārstāve Labanovska-Gerasimova.

Akcijā vairāk nekā 90 sievietes vecumā no 20 līdz 83 gadiem kopā ar ģimenēm un draugiem dosies ceļā pa jūras liedagu, lai stafetes formā noietu 498 kilometrus gar Latvijas jūras robežu. Akcija šogad notiek par godu studenšu korporācijas "Imeria" 95.gadu jubilejai.

Labanovska-Gerasimova informēja, ka pirmā stafetes dalībniece sāks savu ceļu no Latvijas un Lietuvas jūras robežpunkta. Stafete notiks dienu un nakti, nepārtrauktā kustībā. Gājējas ies secīgi, proti, kad viena pabeigs, sāks nākošā un tā līdz finišam. Gājiens būs sadalīts divās daļās - pirmās sāks stafeti no Lietuvas robežas naktī no trešdienas uz ceturtdienu un finišs būs pie Daugavas uz Daugavgrīvas mola. Otra daļa sāks stafeti no Igaunijas robežas sestdien un finišēs pie Daugavas uz Mangaļsalas mola.

Svētdien plkst.16, stafetes dalībniecēm un draugiem satiekoties uz Mangaļsalas un Daugavgrīvas moliem, akcija noslēgsies ar vienojošu svinīgu brīdi, dziedot "Daugav's abas malas".

"Imeria" ir akadēmiska mūža organizācija, kuras viens no galvenajiem mērķiem ir nodrošināt nepārtrauktu izglītošanos gan savām dalībniecēm, gan sabiedrībai kopumā, tāpēc aicinājums ziedot "Centram Marta" neesot nejaušs. Tas saskanot arī ar "Imeria" vērtībām - cieņu, brīvību, atbildību, kā arī līdztiesīgu un izglītotu sabiedrību.

Savā jubilejas gadā studenšu korporācija "Imeria" ziedo Centram MARTA 10 000 eur un arī aicina sabiedrību iedziļināties "Centra Marta" darbībā un atbalstīt, ziedojot biedrības aktivitāšu nodrošināšanai. Biedrība Latvijā darbojas kopš 2000.gada, un valsts programmā centrs nodrošina pakalpojumus visām pieaugušām personām, taču realitāte liecina, ka pasaulē un arī Latvijā no vardarbības visvairāk cieš tieši sievietes.

Pērn "Centrs Marta" palīdzējis 388 sievietēm, kuras piedzīvojušas dažāda veida vardarbību, bijušas cilvēku tirdzniecības upuri. Biedrība bez maksas kopumā nodrošinājusi vairāk kā 2500 dažādu speciālistu konsultācijas un praktisku dokumentu sagatavošanu. Tāpat biedrība ir daudzu likumu un projektu iniciators, kā arī veic dažādus pētījumus, organizē konferences, fokusgrupas, izglītojošas lekcijas, strādā ar jauniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu