Putina "labākais draugs" Timati uzstāda "Youtube" antirekordu (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins un Timati
Vladimirs Putins un Timati Foto: AFP / Scanpix

Viens no populārākajiem Krievijas reperiem Timati, kurš sevi publiski dēvē par Putina labāko draugu, ar savu jaunāko videoklipu "Maskava" video vietnē "Youtube" uzstādījis Krievijas vietnes antirekordu - cilvēki uz šo dziesmu reaģējuši ar 1,4 miljoniem "dislike" jeb "nepatīk".

Tā rezultātā Timati video no sava kanāla izņēmis, taču tas tāpat šobrīd ir pieejams "Youtube" citos kanālos.

Dziesma un klips izdota īsi pirms Maskavas domes vēlēšanām. Kompozīcijā reperis slavē esošo Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu, kā arī kritizē opozīcijas masu demonstrācijas.

"Es neeju uz mītiņiem, nerunāju muļķības,"

viņš repo.

Vēl kādā pantā Timati uzsver, ka Maskava ir tā pilsēta, kur nenotiek geju praidi ("Тот самый город, что не проводит гей-парады"), savukārt citā viņš ir gatavs "iekost burgeri" uz Sobjaņina veselību ("Там хлопну бургер за здоровье Собянина").

Video rezultātā iemantoja vislielāko skaitu "nepatīk" Krievijas "Youtube" vēsturē - 1,4 miljonus.

Pasaules kontekstā šis video iekļuvis nemīlamāko top30.

Noskaties video: Timati "Maskava".

Pats Timati noliedzis, ka varas partija viņam samaksājusi par šo reklāmu, un no "Youtube" viņš šo dziesmu izņēmis negatīvās reakcijas dēļ.

"Šodien ir stilīgi sūdzēties par valdību, bet man ir savs viedoklis," tā reperis. "Tā vietā, lai ietu protestēt, labāk strādāt un attīstīt sevi."

36 gadus vecais Timati jeb Timurs Junusovs jau 2015. gada izdeva dziesmu "Labākais draugs", kurā repoja, ka "Mans labākais draugs ir prezidents Putins".

Arī citi Krievijas mūziķi (Oļegs Gazmanovs, Diana Gurckaja) atklāti izteikuši simpātijas Putinam un viņa režīmam, tiesa, virkne jaunās paaudzes mākslinieku (IC3PEAK, "Pussy Riot", reperis Haskijs, Boriss Grebenščikovs u.c.), iestājas opozīcijas pusē. 

Krievija pret reperiem: mūziķi sūdzas par pēdējā brīdī atceltiem koncertiem un viltus apsūdzībām.

Atgādinām, ka Latvijā Timati vārds šomēnes aktualizējies ar viņa apģērbu līnijas nonākšanu veikalu plauktos tirdzniecības parkā "Alfa".

Veikalā "Black Star Wear" liela daļa nopērkamo drēbju ir no Timati apģērbu līnijas. Jau ziņots, ka "Alfas" pārvaldītājs lūdzis no veikala sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vldimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu