ASV "Google Earth" pieliek punktu 20 gadus senai lietai par bezvēsts pazudušu vīrieti (9)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Floridas štatā ar programmas "Google Earth" palīdzību atrasts vīrietis, kurš pazudis pirms vairāk nekā 21 gada, paziņojušas varasiestādes. Virtuālajā kartē bija redzama dīķī iegrimusi automašīna, kurā likumsargi atrada vīrieša mirstīgās atliekas, vēsta raidorganizācija BBC.

1997.gada 8.novembrī pazudušā Viljama Molda līķus tika identificēts otrdien, paziņoja Palmbīčas šerifa birojs.

Tolaik 40 gadus vecais Molds neatgriezās mājās no naktskluba. Molds esot bijis visai noslēgts un alkoholu lietojis samērīgos daudzumus. Izejot no kluba, viņš neesot izskatījies piedzēries, teikts ASV bezvēsts pazudušo cilvēku sistēmā ievietotais ziņojums.

Policija viņu pasludināja par bezvēsts pazudušu, taču lieta tā arī nepavirzījās uz priekšu.

"Bijušais Grandaislas iedzīvotājs "Google Earth" apskatīja rajonu un pamanīja dīķī aiz dzīvojamās mājas automašīnu," teikts šerifa biroja paziņojumā.

Kā pavēstīja policija, persona sazinājusies ar kādu Palmbīčas iedzīvotāju, kurš ar drona palīdzību izpētījis dīķi aiz savas mājas. Apstiprinot, ka dīķī atrodas automašīna, iedzīvotājs sazinājies ar šerifa biroju.

"Mašīnas ārpuse bija spēcīgi apkaļķojusies un tā acīmredzami atradās ūdenī ilgu laiku. Izceļot mašīnu, iekšpusē tika atrasts skelets," paziņoja šerifa birojs.

Mirstīgās atliekas vēlāk identificēja patologanatoma birojs.

ASV neatrisināto lietu datubāze "Charley Project" norāda, ka "Google Earth" publiski pieejamajos satelītattēlos nogrimusī automašīna esot bijusi redzama jau kopš 2007.gada, bet acīmredzot 12 gadu garumā neviens to neieraudzīja.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu