No Čērčilu rezidences Anglijā nozagts zelta klozetpods (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

No Čērčilu ģimenes rezidences Blenemas pilī, Oksfordšīrā nozagts 18 karātu zelta klozetpods. Saskaņā ar policijas sniegtajām ziņām, pili Vudstokas pilsētiņā Anglijas rietumos apzaguši pagaidām nenoskaidroti ļaundari sestdienas rītā ap pulksten pieciem.

Pilnībā funkcionējošais zelta klozetpods demonstrēts itāļu mākslinieka-konceptuālista Mauricio Katelāna izstādē, kas ceturtdien atklāta šajā pilī. Izstādes apmeklētājiem pat piedāvāts izmēģināt šo eksponātu, kam piešķirts nosaukums „Amerika”.

Pazudušais klozetpods pagaidām nav atrasts, taču policija saistībā ar šo lietu jau aizturējusi kādu 66 gadus vecu vīrieti.

Blenemas pils, kas būvēta 18.gadsimtā, ir iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Sers Vinstons Čērčils šajā pilī ir dzimis un pavadījis tur bērnību.

Foto: AP/Scanpix

Pašlaik pils apmeklētājiem ir slēgta un notiek izmeklēšana.

Policijas inspektors Džess Milns atklājis, ka klozetpods bijis pievienots pils kanalizācijai un tā zādzība nodarījusi ēkai lielus postījumus tieši radīto plūdu dēļ.

Policija uzskata, ka zādzību pastrādājusi noziedznieku grupa, kas izmantojusi divas automašīnas.

Blenemas pils administrācija apstiprinājusi, ka pils paliks slēgta vismaz līdz sestdienas plkst.14:00.

Zelta klozetpods, kura vērtība ir aptuveni viens miljards mārciņu, pirms tam bijis izstādīts Ņujorkas Solomona Gugenheima muzejā. Apmeklētāji to drīkstēja izmantot, kamēr apsardze stāvēja pie durvīm.

2017.gadā muzejs piedāvāja šo klozetpodu ASV prezidentam Donaldam Trampam, lai viņš ar to varētu izrotāt Balto namu, taču ASV līderis šo piedāvājumu nepieņēma.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu