ASV miris septītais noslēpumainās "veipošanas slimības" upuris

TVNET/The Washington Post
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kalifornijas štata veselības dienests apstiprinājis, ka ASV vēl viens cilvēks nomiris no pagaidām maz izpētītas slimības, kas saistīta ar veipošanu un elektrisko cigarešu smēķēšanu, vēsta "The Washington Post".

Slimības septītais upuris nomira no "komplikācijām, kas saistītas ar e-cigarešu lietošanu", norāda Veselības aprūpes un pakalpojumu aģentūra.

Mediķi uzskata, ka nāve saistīta ar "ļoti smagiem plaušu savainojumiem, kas radušies veipošanas dēļ", uzsvēra Tulerī apgabala sabiedrības veselības jomas amatpersona Kārena Hota.

Netika atklāts mirušā vecums un tas, kāda veida produktus upuris lietoja.

Tiek uzskatīts, ka ar veipošanu saistīta plaušu slimība līdz šim prasījusi septiņu cilvēku dzīvības. Konstatēti vēl apmēram 400 saslimšanas gadījumi.

Visi saslimušie smēķēja elektriskās cigaretes un daudzi atzina, ka lietojuši produktus, kuru sastāvā ir psihoaktīvā viela THC jeb tetrahidrokanabinols.

Tomēr ASV Slimību kontroles dienests norāda, ka mediķi vēl nezina precīzu slimības cēloni un nespēj identificēt konkrētu produktu, kas varētu būt vainojams pie saslimšanas.

Aptaujas liecina, ka vairāk nekā ceturtā daļa vidusskolēnu šogad lietojuši elektroniskās cigaretes, turklāt īpaši iecienīti ir produktiem ar dažādām augļu vai mentola garšām, paziņojusi ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu