Jēkabsone-Žogota kandidēs uz LBS prezidenta amatu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Jēkabsone-Žogota
Anete Jēkabsone-Žogota Foto: Zane Bitere/LETA

Viena no visu laiku labākajām Latvijas basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota pieņēmusi lēmumu kandidēt uz Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amatu, viņa paziņoja pirmdien speciāli sasauktā preses konferencē. 

"2016. gadā es beidzu savas profesionālās basketbolistes gaitas. Pienāca pārdomu laiks. Kas tālāk? Mana atbilde bija basketbols," sacīja Jēkabsone-Žogota. "Esmu uzaudzējis pieredzi, zināšanas un mani motivē Latvijas basketbols. Lai augtu un attīstītos ir nepieciešamas pārmaiņas. Apzinoties to, ka 2020. gada 27. janvārī Valdim Voinam beigsies prezidenta termiņš, esmu nolēmusi kandidēt uz LBS prezidenta amatu. Šo lēmumu pieņemot, esmu konsultējusies ar cilvēkiem Latvijā un ārzemēs, tostarp FIBA pārstāvjiem, kuri mani motivēja."

Jēkabsone-Žogota pirms trim gadiem noslēdza profesionālas basketbolistes karjeru, kuras laikā valstsvienībā viņa aizvadīja 134 spēles un guva 2206 punktus, kas ir Latvijas dāmu izlases rezultativitātes rekords.

2017. gadā Jēkabsone-Žogota tika ievēlēta par Rīgas domes deputāti, startējot no saraksta "Latvijas Reģionu Apvienība"/"Latvijas attīstībai".

Viņa uzskata, ka spētu apvienot darbu Rīgas domē un LBS. 

"Pieņemu, ka līdzšinējā sastāvā LBS vadība darījusi visu, kas viņus spēkos. Vēlos tikties ar katru no LBS biedriem, tajā skaitā treneriem, lai izrunātu Latvijas basketbola attīstībai svarīgus jautājumus," sacīja Jēkabsone-Žogota. "Man ir savas idejas Latvijas basketbola augšupejai." 

2014. gadā Jēkabsone-Žogota ar Fīniksas "Mercury" komandu kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni. Viņai ir vienīga Latvijas basketboliste, kurai ir šāds tituls.

Jēkabsone-Žogota karjeras laikā spēlēja Latvijas, Francijas, Krievijas, Turcijas un ASV klubos. Viņa divreiz kļuva par Eirolīgas čempioni, kā arī vienreiz triumfēja Eiropas kausā.

"Savā programmā vēlos apvienot treneru un biedru intereses. Tuvākajā laikā man ir plānots braukt ciemos pie visiem biedriem. Latvijas basketbols var būt spēcīgs tad, ja būsim vienota komanda. Viens mērķis - augsti sasniegumi," uzsvēra bijusī basketboliste.  

2007. gadā Jēkabsone-Žogota tika atzīta par Eiropas gada labāko basketbolisti, bet divus gadu iepriekš viņa ieguva Eiropas gada labākās jaunās spēlētājas balvu.

"Gribēju būt šeit, lai viņu atbalstītu. Anete ir personība. Viņa ir izcīnījusi visus iespējamos titulus. Domāju, ka viņa to varēsi izdarīt arī šajā amatā. Pieļauju, ka arī pēc karjeras beigām arī es varētu iesaistīties Anetes komandā un LBS darbā," pastāstīja Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms. 

Jēkabsone-Žogota divreiz ieguvusi arī Latvijas gada labākās sportistes balvu - 2008. un 2009. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu