Tramps: Impīčmenta izmeklēšana būtu "pozitīva man" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien apgalvoja, ka oficiāla impīčmenta izmeklēšana, kuru pret viņu gatavojas uzsākt ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi, būtu "pozitīva man" un veicinātu viņa izredzes uzvarēt ASV prezidenta vēlēšanās nākamgad.

Tramps reaģēja uz ziņu, ka Pelosi gatavojas otrdienas vakarā nākt klajā ar šādu paziņojumu pēc konsultācijām ar partijas biedriem, kuru vidū pieaudzis atbalsts impīčmenta procedūras sākšanai.

Tramps otrdien ANO mītnē Ņujorkā piedalījās pasaules līderu sanāksmē. Viņš sacīja, ka ASV "klājas labāk nekā jebkad" un ka demokrāti zaudēs prezidenta vēlēšanās, ja mēģinās panākt viņa impīčmentu.

"Ja viņa (Pelosi) to darīs, tad runā, ka tā (impīčmenta izmeklēšana) būs pozitīva man," sacīja Tramps.

Kongresa demokrātu vidū aktivizējušās runas par iespējamo Trampa impīčmentu, atklājoties, ka prezidents licis Baltā nama administrācijas vadītāja pienākumu izpildītājam Mikam Malveinijam apturēt vairāku simtu miljonu dolāru vērtas militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai aptuveni nedēļu pirms telefonsarunas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, kurā Tramps uzstājīgi aicinājis Ukrainu veikt izmeklēšanu saistībā ar bijušā ASV viceprezidenta Džo Baidena dēlu Hanteru Baidenu.

Ziņas par Trampa rīkojumu apturēt palīdzību Ukrainai pirms 25.jūlija telefonsarunas raisīja jautājumus un pieņēmumus par prezidenta motīviem.

Tramps otrdien paziņoja, ka apturējis palīdzību Ukrainai, lai panāktu citu valstu lielāku iesaistīšanos palīdzības sniegšanā. Viņš arī solīja trešdien publiskot 25.jūlijā notikušās telefonsarunas atšifrējumu.

"Es pašreiz atrodos Apvienotajās Nācijās, kur pārstāvu mūsu valsti, bet es esmu devis rīkojumu rīt publiskot pilnu (..) un nerediģētu atšifrējumu," tviterī paziņoja prezidents.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu