Dināra Rudāne: “Skatuve mūsdienās ir zaudējusi savu “tīrību”, uz tās var kāpt kurš pagadās” (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Andris Smilšarājs

​Pašmāju dziedātāja Dināra Rudāne, kura šajā septembrī kopā ar Maestro Raimondu Paulu laida klajā albumu “Viņa un viņš”, saviem faniem atklāja, ka viņu skumdina tas, cik daudz “dziedātāju” neņem mūziku nemaz tik nopietni.

“Es varētu runāt par dziedāšanu “nonstopā”. Īpaši par to, kas ar dziedāšanu notiek Tagad. Par to, ka skatuve mūsdienās ir zaudējusi savu “tīrību”, uz [tās – red.piez.] var kāpt kurš pagadās.

Dziedāšana biežāk ir “paštīksmināšanās”, nevis vēstījums klausītājam. Cik maz mūzikā ir dvēseles un cik daudz trendu... Cik maz vokālistu, kas spēj dziedāt VISMAZ “tīri”.

Nu... tas viss ir ļoti skumji, bet mēs drīkstam mācīties!!! Neapstāties, līdz saprotam kā noturēt intonāciju un saprotam, ko komponists vēlas vēstīt caur radīto mūziku un vārdiem. Vismaz mēģināt neaizmirst, ka dziesmai vienmēr ir kāda nozīme. Tas neprasa daudz, tas prasa VISU mūsu laiku... ja tā ir mūsu profesija,” sociālajos tīklos izteicās Rudāne.

“Un lielāks talants par skaistu dziedāšanu ir talants likt citam sajust, ko dziedi,” komentē šovā “X Faktors” iepazītais dziedātājs Edgars Kreilis.

Kā jau ziņots, 16. septembra vakarā pārpilnā VEF Kultūras pils koncertzālē izskanējis Maestro Raimonda Paula un dziedātājas Dināras Rudānes jaunās koncertprogrammas un dziesmu albuma "Viņa un viņš" prezentācijas koncerts, kurš  skatītāju rindās pulcēja arī daudzus sabiedrībā zināmus ļaudis - uzņēmējus Jāni Vilgertu, Jūliju Krūmiņu, juristu un uzņēmēju Aivaru Borovkovu, plastisko ķirurgu Jāni Zaržecki, dziedātāju un TV šova "X faktors" vadītāju Markusu Rivu un daudzus citus. Aplūko foto! 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu