Latvija palīdzēs zemestrīces un lietavu skartajai Albānijai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GENT SHKULLAKU / AFP

Valdība otrdien akceptēja materiālas palīdzības sniegšanu zemestrīces un lietavu skartajai Albānijai.

Vakar notika Krīzes vadības padomes (KVP) ārkārtas sēde, kurā tika izvērtēts saņemtais lūgumu par humānās palīdzības sniegšanu Albānijai, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

21.septembrī Albāniju skāra spēcīga zemestrīce, kam sekoja daudzi pēcgrūdieni. Zemestrīces sekas ir ietekmējušas septiņus reģionus no valsts 12 reģioniem. Savukārt 23.septembrī Albāniju skāra intensīvas lietavas, kas izraisīja plūdus dažās pilsētās un reģionos, kuras jau ir skārusi zemestrīce.

Ņemot vērā katastrofu radītos postījumus Albānijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kā nacionālais civilās aizsardzības kontaktpunkts no Eiropas Savienības Ārkārtējo situāciju reaģēšanas un koordinēšanas centra saņēma Albānijas valdības vēstuli par humānās palīdzības pieprasījumu. Lai Latvija to varētu sniegt, šis jautājums ir jāizskata KVP un, ja nepieciešams, tālāk jāvirza apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Balstoties uz Albānija humānās palīdzības pieprasījumu un lūgumā iesniegto sarakstu katastrofas reaģēšanas un seku likvidēšanas nodrošināšanai, Iekšlietu ministrija sagatavoja resursu sarakstu no valsts materiālajām rezervēm, kuras var sniegt katastrofas skartajai valstij, piemēram, sauso pārtiku, segas, guļammaisus, darba cimdus, dažādas jaudas ģeneratorus, apgaismošanas komplektus, glābšanas darbu ķiveres, respiratorus un aizsargbrilles.

KVP vakar izskatīja saņemto lūgumu pēc humānās palīdzības no valsts materiālajām rezervēm, to atbalstīja un nolēma virzīt izskatīšanai otrdienas valdības sēdē.

Ņemot vērā, ka resursu saraksts apstiprināts valdības sēdē, tālāk jau VUGD informēs Albānijas atbildīgās iestādes par humānās palīdzības piedāvājumu no Latvijas puses, un pēc saskaņošanas ar Albānijas atbildīgajām iestādēm par humānās palīdzības piedāvājumu organizēs un koordinēs kravas nogādāšanu Albānijā, izmantojot ES piedāvātos transporta mehānismus.

Finansējums, kas nepieciešams, lai atjaunotu humānās palīdzības sniegšanā izlietotos valsts materiālās rezerves, un to transportēšana, nepārsniegs 50 000 eiro un tiks piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu