Zakerbergs par miljardieriem: Neviens nav pelnījis, lai viņam būtu tik daudz naudas (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Marks Zakerbergs
Marks Zakerbergs Foto: AP/Scanpix

Sociālā tīkla uzņēmuma “Facebook” vadītājs Marks Zakerbergs – pasaulē piektais bagātākais cilvēks ar miljardiem vērtiem īpašumiem – norādījis, ka neviens cilvēks nav pelnījis, lai viņam būtu tik daudz naudas, apjoms mērāms miljardos ASV dolāru, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Zakerbergs uzsvēris, ka viņš saprotot, no kurienes cēlušies demokrātu ASV prezidenta amata kandidāta Bērnija Sandersa izteikumi, ka miljardieriem pasaulē vispār nevajadzētu eksistēt.

“Es nezinu, vai man ir konkrēts slieksnis attiecībā uz naudu, kas cilvēkam var piederēt, tomēr tajā pašā laikā – nevienam nevajadzētu būt tik daudz naudai [miljardiem],” pagājušajā nedēļā “Facebook” pasākumā laikā norādīja Zakerbergs, atbildot uz kāda uzņēmuma darbinieka jautājumu par Sanderss iepriekš pausto viedokli.

“Es uzskatu: ja tu dari kaut ko labu, tu tiec atalgots, tomēr es arī uzskatu, ka bagātība, ko iespējams uzkrāt, ir nesaprātīga,” norādīja Zakerbergs.

Zakerberga īpašumu vērtība ir gandrīz 70 miljardi ASV dolāru, liecina ASV aģentūras “Bllomberg” veidotā miljardieru indeksa dati.

“Facebook” vadītājs jau iepriekš paudis apņemšanos ziedot labdarībai 99% viņam piederošo “Facebook” akciju.

Sanderss nesen paziņoja, ka miljardieriem vajadzētu piemērot īpaši lielus nodokļus, tādējādi ierobežojot lielākas daļas bagātību koncentrēšanos nelielas daļas cilvēku rokās.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu