Astoņi soļi līdz šarmantam spoguļa rāmim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Skaisti spoguļi ar veclaicīgu koka rāmi ir ārkārtīgi skaists dekors, kas papildinās un uzlabos jebkuru interjeru. Tomēr šāds prieks ir dārgs un tāda veida spoguļi ne vienmēr būs atrodami interjera preču veikalos. Labā ziņa - veclaicīgu rāmi ir iespējams izgatavot paša rokām, turklāt tas it nemaz nav sarežģīti. 

Lai piešķirtu mājoklim odziņu, papildini parastos spoguļus ar smalku rāmi, kas acumirklī piešķirs interjeram romantisku auru. Spoguļu rāmjus ir iespējams pagatavot vien astoņos soļos, kā arī tas neprasīs milzīgus izdevumus un talantu. 

Sagatavo materiālus

Šim darbam vajadzēs: dekoratīvas koka vai MDF grīdlīstes, mērlenti, līmeņrādi, šķērszāģi vai zāģi ar speciālu kasti zāģēšanai leņķī, koka špakteli, montāžas līmi un līmes pistoli, smalkas tekstūras smilšpapīru, krāsu, otu, papīra līmlenti un marli.      

Izmēri spoguli

Ar mērlenti rūpīgi izmēri spoguļa malas un ņem vērā spoguļa izmērus pēc uzlabojumiem - pārliecinies, vai spogulis derēs iecerētajā vietā. 

Sagriez grīdlīstes

Izmantojot šķērszāģi vai speciālu leņķa kasti, sazāģē grīdlīstes 45 grādu leņķī attiecīgo malu izmēros.  

Noslīpē grīdlīstes

Lai darbu gaitā negadītos ieraut kādu skabargu un materiāls būtu vienmērīgs, uzmanīgi noslīpē grīdlīstes. 

Nokrāso rāmjus

Lai spoguļa rāmis izskatītos greznāks un vizuāli interesantāks, nokrāso to krāsā pēc savas izvēles, pirms līstes ir pielīmētas spogulim. Īpaši iespaidīgi izskatīsies rāmis zelta vai sudraba krāsā - šim nolūkam var izmantot glancētas aerosola krāsas. Tāpat neierastu efektu radīs krāsa, kas saskan ar sienas krāsu, - ja pēc remontdarbiem ir palikusi pāri sienas krāsa, to noteikti var izmantot ne tikai spoguļa rāmja, bet arī fotorāmju krāsošanā. Neaizmirsti nokrāsot grīdlīstes arī aizmugurējā daļā - pat sīku svītriņu spogulis atstaros un tā "kritīs" acīs.   

Izveido rāmi

Kad krāsa pilnībā nožuvusi, laiks pagatavot rāmi. Grīdlīstes aizmugurē uzklāj montāžas līmi un uzmanīgi to liec uz spoguļa malām. Piespied grīdlīsti un, izmantojot līmeņrādi, pārliecinies, vai rāmis ir pielīmēts taisni. Kamēr līme nav izžuvusi, piespied to ar papīra līmlenti. Atkārto šos soļus ar pārējām rāmja malām. 

Pielabo rāmi

Ļauj līmei nožūt vismaz diennakti un tad noņem papīra līmlenti. Ja rāmja stūrīši nav cieši kopā un to starpā ir izveidojusies sprauga, pielabo tos ar koka špakteli. Kad koka špaktele nožuvusi, pielabo stūrus ar vēl vienu krāsas slāni. 

Ļaujies fantāzijas lidojumam un izrotā spoguli

Lai spoguli padarītu vēl amizantāku, noteikti ļaujies radošiem eksperimentiem - papildini rāmi ar kādiem dekoratīviem elementiem, piemēram, koka ornamentiem, ko vari uzlīmēt ap spoguļa malām, tādējādi padarot rāmi vēl atraktīvāku. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu