Vācija: Turcijas operācija rada bažas par sasniegtā noturēšanu cīņā pret Islāma valsti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/LETA

Turcijas operācija pret kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos rada bažas, vai izdosies noturēt sasniegtos rezultātus cīņā pret teroristisko organizāciju "Daesh" ("Islāma valsts"), šādu viedokli žurnālistiem pauda Vācijas aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Karenbauere, kura ieradusies vizītē Latvijā.

"Mēs no saviem partneriem NATO sagaidām, ka viņi ar savu politiku un rīcību palīdz stabilizēt situāciju kādā reģionā, taču šoreiz situācija ir patiesi bīstama, jo tendences virzās vairāk uz destabilizāciju nekā stabilizāciju," norādīja ministre.

Ministre pauda bažas, kā Turcijas rīcība ietekmēs sasniegtos rezultātus cīņā ar "Daesh". "Vai mēs nepiedzīvosim atkāpšanos no rezultātiem, kas līdz šim panākti cīņā ar "Islāma valsti", kas līdz ar to kopumā ietekmēs drošību Eiropā?" retoriski norādīja ministre.

Tāpat ministre vērsa uzmanību uz iespējamu nestabilitāti Irānā. "Tie ir jautājumi, kas mums vieš lielas bažas, un pavisam noteikti diskusijas turpināsies," viņa piebilda.

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) žurnālistiem teica, ka no situācijas saasināšanās Sīrijā, iespējams, viens no ieguvējiem varētu būt Krievija. Tāpat esot bažas par to, kāda būs kurdu reakcija attiecība uz tūkstošiem ieslodzīto "Daesh" kaujinieku, jo cīņa pret šo organizāciju nav beigusies.

"Šī (Turcijas) ofensīva nez vai pietuvina automātiski konflikta risinājumam," piebilda ministrs.

Jau vēstīts, ka Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Sīrijas kurdu grupējumam "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) bija izšķiroša loma uzvarās Sīrijā karā pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", un Vašingtona Sīrijas kurdu kaujiniekus uzskata par sabiedrotajiem un tos militāri atbalstījusi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu