Bērnu tiesību inspekcijas darbinieki sūdzas par vadītājas attieksmi un mobingu (32)

CopyLinkedIn Draugiem X
Marianna Dreja
Marianna Dreja Foto: LETA

Darbinieku dalīšana savējos un svešajos, emocionālās vardarbības iezīmes un vienaldzība – tie ir vien daži no pārmetumiem, ko no saviem darbiniekiem izpelnījusies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja Marianna Dreja, vēsta Panorāma.

Situācija institūcijā bijusi nokaitēta jau labu laiku, bet nu vadzis lūzis, un inspekcijas darbinieki nosūtījuši labklājības ministrei, Valsts kancelejas vadībai un arī valdībai sūdzību vēstuli.

Vēstulē norādīts, ka direktore darbiniekus dalot – sev tīkamajos un netīkamajos, un pret sev nepietuvinātajiem veicot mobingu un bosingu. Tāpat viņa bieži neesot darbā un kavējoties ar dažādu dokumentu parakstīšanu, kas kavē bērnu interešu nodrošināšanu.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (“KPV LV”) ceturtdien, 10. oktobrī, apmeklēja inspekciju.

“Jāsaka, ka bija vairāki darbinieki, kas teica – ir pilnīgi neiespējami strādāt. Bija arī tā, ka viņi teica, ka viņiem ir aizdomas, ka viņu kabinetos ir noklausīšanās ierīces,” stāstīja ministre.

Interviju Latvijas Televīzijai Marianna Dreja atteica, norādot, ka viņa ir pārāk aizņemta.

Lai gan Dreja esot zaudējusi ministres uzticību, viņu tik vienkārši no amata atbrīvot nevarot, un risinājumus meklēšot visas puses, kam adresēta iepriekš pieminētā darbinieku vēstule.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu