Vides aktīvisti Londonā nobloķē satiksmi pie Anglijas Bankas (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kustības "Extinction Rebellion" (XR; "Dumpis pret izmiršanu") aktīvisti pirmdien Londonā nobloķējuši satiksmi ielās un  krustojumā pie Lielbritānijas centrālās bankas - Anglijas Bankas, kurai pārmet vides katastrofas finansēšanu.

Kustības preses pārstāve Karolīna Rosa sacīja, ka Anglijas banka ir nozīmīgs spēlētājs globālajā sistēmā, kas nogalina planētu.

Aktīvisti iecerējuši vērsties pret lielajām finanšu institūcijām un notiesāt finanšu sektoru improvizētā tiesa prāvā.

Jau ziņots, ka "Extinction Rebellion" pagājušajā nedēļā Londonā sāka pilsoniskās nepakļaušanās akciju, ko plāno turpināt arī šonedēļ.

Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS

Pagājušajā nedēļā vides aktīvistu protesti notika arī Parīzē, Berlīne un citviet pasaulē.

Kustība vēlas piespiest politiķus uz aktīvāku rīcību cīņā pret klimata izmaiņām, tostarp samazināt ogļskābās gāzes emisiju.

Londonas policija ziņo, ka kopš protestu sākuma aizturēti vairāk nekā 1300 cilvēku.

Anglijas Bankas prezidents Marks Kārnijs ir paudis viedokli, ka finanšu sektoram ir jāpārveido sava pieeja klimta krīzes risināšanai, brīdinot, ka globālā sasilšana liks pārvērtēt visu finanšu aktīvu vērtību.

Kārnija balss bijusi viena no vadošajām brīdinājumos par riskiem, ko klimata pārmaiņas rada globālās finanšu sistēmas stabilitātei.

Viņš vadījis vairākas starptautiskas iniciatīvas šo risku apzināšanai.

ANO Klimata samitā septembrī Kārnijs uzsvēra, ka klimata risku pārvaldība ir jāpārveido un jāpaplašina ilgtspējīgas investīcijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu