"Bellingcat" publicē fotogrāfijas ar Čepigu GRU vienības komandiera meitas kāzās (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Laikraksts "The New York Times" pagājušonedēļ aprakstīja Krievijas militārā izlūkdienesta GRU elites vienību nr.29155, kas veic slepenas operācijas ārvalstīs. Rakstā izskanēja informācija, ka vienības komandiera Andreja Averjanova meitas kāzās esot viesojies Anatolijs Čepiga, kurš turēts aizdomās par uzbrukumu Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai 2018.gada martā. Pilsoniskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" un raidorganizācija "Radio Svoboda" publicējuši fotogrāfijas un video.

Vienībā darbojas apmēram 20 cilvēki, kuri absolvējuši Krievijas labākās militārās augstskolas un karojuši Kaukāzā. Vairums ir vecumā ap 40 gadiem, norāda "Bellingcat". Vienība tika izveidota pirms desmit gadiem līdz ar aģentu pirmajām viltus identitātēm. "Bellingcat" sasaistījis vienību ar uzbrukumu Skripaļiem, mēģinājumu saindēt bulgāru ieroču tirgotāju Emilianu Gebrevu, apvērsuma mēģinājumu Melnkalnē un operāciju, kas bija vērsta pret antidopinga aģentūru Šveicē.

Par to, ka Čepigam ir tuvas attiecības ar 29155.vienības komandieri, liecina fakts, ka viņš bija viesis Averjanova meitas kāzās 2017.gadā. Šis fakts ir īpaši svarīgs tāpēc, ka Krievijas amatpersonas, tai skaitā Vladimirs Putins, turpina apgalvot, ka Čepiga (kurš Lielbritānijā ieceļoja ar vārdu "Ruslans Boširovs") nekādā veidā neesot saistīts ar valsts militārajām struktūrām.

Foto: Bellingcat

"The New York Times" publicētie kadri ar Averjanovu bija ņemti no profesionāli veidota kāzu video, ar ko jaunais pāris bija dalījies sociālajos tīklos. Tajā pavīd arī Čepiga.

Tikmēr kāzu plānošanas kompānija "Zvonova Weddings" internetā ievietojusi augstas izšķirtspējas fotogrāfijas, kas neatstāj nekādas šaubas. Uzņēmuma vietnē publicēts dekoratīvs viesu saraksts, kurā redzams, ka Čepiga izmantoja pseidonīmu "Aleksejs Čepiga", savukārt pārējie viņa ģimenes locekļi lietoja savus īstos vārdus.

Čepigas ģimene sēdēja pie viena galda ar līgavas tēvu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu