Nosaukts vairuma Maskavā avarējušā "Sukhoi Superjet" pasažieru nāves iemesls

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Šī gada maijā Maskavas Šeremetjevas lidostā lidsabiedrībai "Aeroflot" piederošās "Sukhoi Superjet-100" aizdegšanās rezultātā gāja bojā 41 cilvēks. Krievijas Izmeklēšanas komiteja secinājusi, ka vairums no tiem gāja bojā uguns un dūmu, nevis smagās piezemēšanās dēļ, ziņo portāls "Lenta".

Saskaņā ar sākotnējās izmeklēšanas datiem, gaisā izplatījās indīgas gāzes, degot degvielai un plastmasai, kas bija daudz izmantota salona iekārtojumā.

Komisija norāda, ka daudzi pasažieri nespēja gana ātri reaģēt un atsprādzēt drošības jostas.

Jūnijā publiskotajā sākotnējā izmeklēšanas ziņojumā bija secināts, ka uz avarējušās lidmašīnas atrastas bojājumi, kādi raksturīgi zibens spērienam. Pēc zibens spēriena atslēdzās lidmašīnas autopilots un lidmašīnas sistēmas pārgāja manuālā vadībā. 

Starpvalstu aviācijas komitejas (SAK) analīze liecina, ka "SSJ-100" pirms avārijas trīs reizes pieskārās skrejceļam.

Ziņojumā nav tiešu norāžu uz pilota kļūdām kā iemeslu aviokatastrofai.

Krievijas nacionālās aviokompānijas "Aeroflot" iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna 5.maijā bija izlidojusi uz Murmansku, bet pēc 28 minūšu lidojuma atgriezās Šeremetjevā un avārijas nolaišanās laikā aizdegās. Lidmašīnā avārijas brīdī atradās 78 cilvēki, no kuriem 41 gāja bojā.

Sarežģītu meteoroloģisko apstākļu dēļ lidmašīna nolaidās tikai otrajā mēģinājumā, taču nolaišanās laikā aviolainera šasija un priekšgals atsitās pret skrejceļu un aizdegās lidmašīnas dzinēji, bet liesmas drīz aptvēra arī visu lidmašīnas aizmugures daļu. Apkalpe steidzās evakuēt pasažierus pa piepūšamo trapu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu