Evakuētajā namā Juglā atrasts viens mirušais un sālsskābe (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti deviņi ugunsgrēki, kuros cieta trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Otrdien ap plkst.13 ugunsdzēsēji steidzās uz Zirgu ielu Jelgavā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pa ēkas otrā stāva logu nāk dūmi un otrā stāva kāpņutelpā deg sadzīves priekšmeti, bet sadūmojums ir izplatījies arī tālāk ēkas dzīvokļos. Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji no sadūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus. Pusstundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Ap pusnakti ugunsdzēsēji steidzās uz Jūrmalu, kur kādā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka bija dedzis matracis, bet ēkā esošie darbinieki ugunsgrēku bija likvidējuši saviem spēkiem, izmantojot ugunsdzēsības aparātu. Pirms VUGD ierašanās no ēkas tika evakuēti deviņi cilvēki, no kuriem trīs bija cietuši un tika nodoti ātrās palīdzības mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, divos gadījumos sodrēji ēkas dūmvadā, ražošanas iekārtas elektroinstalācija.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 62, bet cietuši 227 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī dienesta darbinieki 15 reizes devušies palīgā ugunsdzēsējiem glābšanas darbos.

Kā ziņots, vakar ap plkst.19 dienests saņēma izsaukumu uz Brīvības gatvi Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama kodīga smaka. Glābējiem ierodoties, tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem atrodas tobrīd nezināmas izcelsmes viela. Glābēji atrasto vielu savāca no dzīvokļa, ievietoja to tvertnēs un nogādāja ārpus ēkas. Pēc tam viela tika nodota bīstamo atkritumu apsaimniekotājas SIA "Eko osta" pārstāvjiem.

Tā kā dzīvoklī atradās cilvēks bez dzīvības pazīmēm, pirms VUGD ierašanās dzīvokli apsekoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un Valsts policijas darbinieki, kuri tagad veiks izmeklēšanu par nāves apstākļiem.

Vielas noteikšanai tika piesaistīti pārstāvji no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), un tika noskaidrots, ka atrastā viela ir sālsskābe. Izmantojot gāzes analizatoru, NBS kopā ar VUGD pārbaudīja ēku, lai konstatētu sālsskābes koncentrāciju gaisā un to, vai iedzīvotāji var atgriezties savos dzīvokļos. Vielas koncentrācija gaisā netika konstatēta.

VUGD darbinieki no ēkas evakuēja 38 cilvēkus, kā arī organizēja sabiedriskā transporta piesaisti, kur evakuētajiem cilvēkiem uz laiku uzturēties. Iedzīvotāji dzīvokļos varēja atgriezties pirms pusnakts, bet darbi notikuma vietā tika pabeigti ap plkst.0.30.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu