Par VARAM valsts sekretāra vietnieci reģionālās attīstības jautājumos iecelta Ilze Oša

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Ilze Oša
Ilze Oša Foto: Ieva Čīka/LETA

Par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieci reģionālās attīstības jautājumos iecelta līdzšinējā juridiskā padomniece Saeimas Juridiskajā birojā Ilze Oša,  informēja ministrijā.

Valsts sekretāra vietnieka pienākumus Oša sāks pildīt no 25.novembra.

Ministrijas vadība kā būtiskākās prioritātes jaunajā amatā Oša uzsvērusi metodiskās vadības nodrošināšanu pašvaldībām jaunizveidojamo novadu darbības uzsākšanai, plānošanas reģionu darbības izvērtējumu un priekšlikumu izstrādāšanu to turpmākai darbībai, administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, telpiskās plānošanas sistēmas izvērtējumu - nacionālā, reģionālā, vietējā griezumā, kā arī teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmas efektivitātes izvērtējumu un priekšlikumu pilnveidošanu.

Studējot Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, 1999.gadā Oša ieguvusi jurista kvalifikāciju, kā arī 2003.gadā ekonomista kvalifikāciju grāmatvedībā. Viņa ir studējusi arī Biznesa augstskolā "Turība", kur ieguvusi uzņēmumu un iestāžu vadītājas kvalifikāciju maģistratūras studiju programmā "Valsts pārvalde".

Oša jau iepriekš strādājusi publiskajā pārvaldē, vadot Mājokļu politikas nodaļu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā. Pēc tam 2007.gadā karjeru turpinājusi Ekonomikas ministrijā Mājokļa politikas departamenta direktores amatā un vēlāk - Būvniecības un mājokļu departamentā kā politikas departamenta direktore. 

No 2014.gada oktobra līdz 2015.gada janvārim bijusi direktores pienākumu izpildītāja Būvniecības valsts kontroles birojā. Kopš 2015.gada ir juridiskā padomniece Saeimas Juridiskajā birojā.

VARAM valsts sekretāra vietnieka reģionālās attīstības jautājumos amata pienākumi ir nodrošināt vienotas valsts politikas izstrādi un ieviešanu pašvaldību attīstības un uzraudzības, telpiskās plānošanas, reģionālās attīstības un zemes pārvaldības jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu