"Demo skapī" šonedēļ - "Future Jets", "Shadow RA" un "Fools on Parade"

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
“Fools on Parade”
“Fools on Parade” Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Lūk, šīs nedēļas apkopojums - rokgrupa "Future Jets", mūziķis "Shadow RA" un jaunā postgrandža grupa "Fools on Parade".

Future Jets "Act of Killing"

Ar jaunu dziesmu sevi pieteikusi Rīgas rokgrupa "Future Jets". Skaņdarba nosaukums "Act of Killing" jeb "Nogalināšanas akts". 

Singls ierakstīts grupas mēģinājumu telpā, to tāpat kā iepriekšējos ierakstus miksējis Kārlis Šteinmanis (Unity Audio) un māsterējis Fabians Tormins (Plätlin Mastering). Singla vizuālo noformējums - Jū Kampiņa. Skaņdarbs pieejams visos populārākajos mūzikas straumēšanas servisos un lejupielādējams bez maksas grupas Bandcamp vietnē.

"Future Jets"
"Future Jets" Foto: publicitātes

Grupa "Future Jets" spēlē rokmūziku jau kopš 2016. gada nogales, taču vairākkārt mainījies kolektīva sastāvs. Pērnā gada nogalē "Future Jets" izdeva mazalbumu “Mindsetter”, bet vēl šī gada martā tika iekļauti arī "Ādmiņu 4-2" dziesmu izlasē. Tuvākais grupas koncerts jau 16. novembrī Rēzeknē, kafejnīcā "Ausmeņa kebabs".

Audio: Future Jets "Act of Killing"

 

Shadow RA "Spinning Around"

Pie pašmāju jauno mūziķu debesīm ar dziesmu "Spinning Around" iemirdzējusies jauna zvaigznīte - dziesmu autors un izpildītājs "Shadow RA". Dziesma tapusi ilgākā laika posmā, ļaujoties muzikālajiem eksperimentiem. Dziesmas vārdu autore ir dzejniece no Austrālijas Lī Emeta (Lee Emmett). 

Lai gan skaņdarbs ir vairāk piederīgs indīpopa, postgrandža mūzikas žanram, pats mākslinieks savulaik darbojies arī metālmūzikas lauciņos. Ar šīm šķietami krasajām pārmaiņām “Shadow RA” vēlas vērst uzmanību uz to, ka mīlestība pret mūziku ir viena, un vēstījumu caur dziesmu var pasniegt ļoti dažādos veidos. Reizēm dziesma pati izvēlas, kā tā vēlas skanēt, un dziesmas autoram nākas tam vienkārši ļauties. Šāds solis paplašina apziņu un ļauj iepazīt mākslas pasauli daudz plašāk.

Shadow RA
Shadow RA Foto: publicitātes

Iepriekš mūziķis darbojies tādās grupās kā “The Violence of Silence”, “Symbolic”, savukārt šobrīd, paralēli “Shadow RA” gaitām, joprojām turpina iesaistīties muzikālajās apvienībās – “CanZone”, “Mark In Red” un “Milleru-Balandīnu ģimene”.

"Dziesma stāsta par cilvēka iekšējo brīvību, vieglumu un apkārtējās pasaules skaistumu. Par cerīgu un priekpilnu skatu nākotnē. Dziesmas skanējums ir kā atgādinājums, ka katra diena ir kā jauns izaicinājums, un ka katram maizes klaipam ir arī sava garoziņa," skaidro pats mūziķis.

Audio: Shadow RA "Spinning Around"

Fools on Parade "Fo Fools"

Sava debijas albuma “Hometown stories” pirmo vēstnesi - dziesmu “Fo Fools” klajā laidusi jaunā pašmāju postgrandža apvienība “Fools on Parade”.

"Dziesma ir stāsts par nogurumu, vienotību, empātiju pret sev līdzīgajiem, pārdzīvojumiem un cerību," komentē jaunie mūziķi.

Grupā spēlē četri jaunekļi - Niks Velmeris (solists, ģitāra), Tomass Artūrs Klintsons (solo ģitāra, fona vokāls), Edgars Kučiks (Bungas, fona vokāls), Ralfs Kalniņš (Basģitāra, fona vokāls). Grupa pastāv jau trīs gadus un tās pastāvēšanas laikā puiši ir bijuši vairākkārtēji SWH raidījuma “Priekšnams” laureāti. Grupa arī ir izveidojusi pati savu ierakstu studiju dzimtajā pilsētā Ropažos, kurā arī top liela daļa no albumā iekļautajiem skaņdarbiem.

“Fools on Parade”
“Fools on Parade” Foto: publicitātes

Videoklips veidots kā vizuāls attēlojums dziesmai un stāsta par rutīnas nomāktu cilvēku, kura ikdiena ir līdz vājprātam, nemainīgi vienāda. Agri rīti, monotons darbs, bezmērķīga cīņa ar ikdienu un garīgu nogurumu.

Klipa filmēšana notika klubā “Depo”. Klubs ir nozīmīgs arī “Fools on Parade” dalībniekiem, jo te notika grupas pirmie koncerti.

Video. Fools on Parade "Fo Fools".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu