Vjetnamiešu ģimene bažījas, ka viņu meita ir 39 bojā gājušo ķīniešu vidū (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ģimenes arhīvs/ Publicitātes foto

26 gadus vecās vjetnamietes Pham Thi Tra My ģimene bažījas, ka viņu meita varētu būt to 39 bojā gājušo Ķīnas pilsoņu vidū, kas šonedēļ tika atrasti kravas automašīnas saldētavas konteinerā industriālajā parkā Greisā, Eseksas grāfistē. Cilvēku kontrabandisti viņu meitai sagādājuši viltotu Ķīnas pasi, savukārt trešdienas rītā plkst.4:28 pēc Vjetnamas laika vai otrdienas vakarā plkst.22:28 pēc Lielbritānijas laika ģimene saņēmusi no viņas īsziņu, kurā meita sūdzas, ka nevar paelpot.

26 gadus vecās Pham Thi Tra My ģimene nodevusi organizācijai „Human Rights Space” no savas meitas saņemtās īsziņas cerībā uzzināt kaut ko vairāk par bezvēsts pazudušās jaunās sievietes likteni. Pham Thi īsziņā raksta: „Man ļoti žēl, mammu. Mans brauciens uz ārzemēm nav bijis veiksmīgs. Mammu, es Tevi ļoti mīlu! Es mirstu, jo nevaru paelpot... Es nāku no Nghen, Can Loc, Ha Tinh, Vjetnamā. Man ļoti žēl, mammu!”

Foto: Ekrānuzņēmums

Jaunās sievietes radinieki apgalvo, ka samaksājuši cilvēku kontrabandistiem 38 000 Šveices franku, lai viņu meita tiktu nogādāta Lielbritānijā. Lai šo naudu iegūtu, viņiem nācies otro reizi ieķīlāt savu nekustamo īpašumu.

Jau ziņots, ka 39 līķi kravas auto tika atrasti industriālajā parkā Greisā, Eseksas grāfistē. Noskaidrots, ka bojāgājušie bija Ķīnas pilsoņi. Piekabe, kurā viņi atradās, otrdien tika atvesta ar kuģi no Beļģijas ostas Zēbriges.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāve sacīja, ka Ķīnas varasiestādes sadarbojas ar Lielbritānijas policiju šīs lietas izmeklēšanā.

Policija paziņojusi, ka upuru identificēšana var būt ilgs process.

Lielbritānijas policija piektdien aizturējusi vēl divus cilvēkus saistībā ar 39 cilvēku līķiem, kas trešdien tika atrasti kravas mašīnas piekabē netālu no Londonas.

38 gadus vecs vīrietis un 38 gadus veca sieviete aizturēti Voringtonā uz aizdomu pamata par cilvēku kontrabandu un minēto 39 cilvēku slepkavību.

25 gadus vecais kravas mašīnas šoferis, kurš tika aizturēts trešdien, paturēts pirmstiesas apcietinājumā aizdomās par slepkavību. Policija noskaidroja, ka viņš aizbraucis pakaļ piekabei ar migrantiem uz kravas ostu Purflītā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu