Tiesa liek KNAB izmaksāt bijušajai darbiniecei tūkstošiem eiro lielu kompensāciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēmusi, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) bijušajai biroja nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei jāmaksā 37 369 eiro.

Tiesa daļēji apmierināja Dravenieces prasību, proti, tiesa nolēma no biroja par labu bijušajai amatpersonai izmaksāt neizmaksāto darba samaksu, atvaļinājuma kompensāciju, atlaišanas pabalstu un ar lietas vešanu saistītos izdevumus. Kopumā KNAB viņai jāmaksā 37 369 eiro.

Tiesa gan noraidīja Dravenieces prasību pret KNAB, par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atšķirīgas attieksmes pārkāpumu un morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Tāpat tiesa izbeidza tiesvedību KNAB pretprasībā pret Dravenieci par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Spriedumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā 20 dienu laikā.

Draveniece teica, ka vēl izvērtēšot vai iesniegt apelācijas sūdzību, taču viņa nešaubās, ka tiesas procesa turpināšanos vēlēsies KNAB.

Tiesas lēmums ir rezultāts tam, ka atbildīgās amatpersonas, ieskaitot toreizējo premjerministru Māri Kučinski (ZZS) nereaģēja uz prettiesiskiem toreizējās KNAB vadības - biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka un viņa vietnieces Ilzes Jurčas pieņemtajiem lēmumiem, uzskata Draveniece.

Lai arī patlaban KNAB vada Jēkabs Straume, Draveniece neizprot arī viņa motivāciju birojam turpināt tiesvedības. Draveniece nenoliedza, ka ar Straumi apspriedusi izlīguma iespējas, taču Straumes piedāvātie nosacījumi viņu nav apmierinājuši.

"Es jau pirms vairākiem gadiem vērsu Kučinska uzmanību, ka tiesvedības nesīs valstij zaudējumus, tāpēc nepieciešams vērst regresa prasību pret toreizējo KNAB vadību. Nekāda reakcija nesekoja, turklāt Straume neko nav darījis, lai novērstu prettiesiski radīto situāciju un acīmredzot neviens tā arī atbildību nenesīs," uzsvēra Draveniece.

Jau ziņots, ka laikā, kad KNAB vadīja Jaroslavs Streļčenoks Draveniece 2013.gada septembrī tika atbrīvota no Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amata. Nodaļas ar šādu nosaukumu patlaban vairs nav. Viņa bija viena no bijušajām KNAB amatpersonām, kas tiesājās par Streļčenoka laikā pieņemtajiem KNAB lēmumiem.

Streļčenoks KNAB vadīja no 2011. līdz 2016.gadam. Viņa pēcteci Straumi KNAB vadītāja amatā 2017.gada vasarā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu