Dzīvesvietu Lielbritānijā reģistrējuši 57 600 Latvijas pilsoņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dzīvesvietu Lielbritānijā reģistrējuši 57 600 Latvijas pilsoņu, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Neskatoties uz to, ka Eiropadome pieņēmusi lēmumu pagarināt breksita termiņu līdz 2020.gada 31.janvārim, ĀM aicina Latvijas pilsoņus Lielbritānijā reģistrēt pastāvīgo dzīvesvietu minētās valsts Iekšlietu ministrijas interneta vietnē.

"Neatkarīgi no pašreizējās notikumu attīstības, Latvijas pilsoņu reģistrēšanās pastāvīgajam un pagaidu statusam joprojām ir viens no svarīgākajiem jautājumiem, tāpēc mēs turpinām aicināt tautiešus aktīvi reģistrēties," sacīja Beķeris.

ĀM rīcībā ir dati par tautiešu reģistrēšanās aktivitāti līdz 30.septembrim. Jaunāka informācija par reģistrēšanās aktivitāti oktobrī gaidāma novembra sākumā, pastāstīja Beķeris.

Reģistrācija ir nepieciešama, jo tas juridiski pierādīs Latvijas pilsoņu tiesības uzturēties Lielbritānijā, kā arī nodrošinās to, ka turpmāk viņi varēs saņemt visas tiesības un garantijas, dzīvojot un strādājot šajā valstī.

Lai atvieglotu reģistrēšanos pastāvīgajam un pagaidu statusam, ĀM aicina izmantot iespēju reģistrēties, izmantojot mobilo aplikāciju "EU Exit: ID Document Check". Aplikācija pieejama lejupielādei viedtālruņiem, kuriem ir operētājsistēma "Android 6.0" vai "iOS 13.1" un jaunāka.

Kā LETA jau vēstīja, Eiropadome pieņēma lēmumu pagarināt breksita termiņu. Paziņojumā teikts, ka termiņš pagarināts līdz 2020.gada 31.janvārim, "lai atvēlētu vairāk laika izstāšanās vienošanās ratifikācijai".

Paziņojumā gan arī teikts, ka Apvienotā Karaliste Eiropas Savienību (ES) var pamest 2019.gada 1.decembrī vai 2020.gada 1.janvārī, "ja izstāšanās vienošanos būs ratificējušas abas puses".

ES dalībvalstis vienojās atlikt breksita termiņu līdz 31.janvārim, pieļaujot, ka Lielbritānija varēs izstāties no ES arī agrāk, ja būs tam gatava.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu