No degošas mājas Rīgas centrā naktī evakuēti vairāk nekā 30 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsējs; ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsējs; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizvadītajā naktī Rīgā, Brīvības ielā starp Ģertrūdes un Stabu ielām, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks dzīvojamā mājā, no kuras tika evakuēti 34 cilvēki.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izsaukums tika saņemts īsi pēc pusnakts. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā, kas jau dega ar atklātu liesmu un pastāvēja uguns izplatīšanās draudi.

Dzēšanas darbu laikā notika ēkas kāpņu telpas nogruvums. Ap plkst.3 naktī ugunsdzēsējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt.

Ugunsgrēka kopējā degšanas platība bija 210 kvadrātmetri, tostarp 150 kvadrātmetru platībā dega ēkas kāpņu telpa pa visiem stāviem, 10 kvadrātmetru platībā - telpas otrajā stāvā, bet 50 kvadrātmetru platībā - jumts un bēniņi.

Šobrīd ugunsgrēka likvidācijas darbi turpinās. Kā aģentūru LETA informēja policija, darbu laikā šajā Brīvības ielas posmā bija slēgta transporta kustība. Šorīt satiksmes kustība ir atjaunota abās joslās virzienā uz centru un vienā joslā - virzienā no centra.

Aizvadītajā diennaktī kopumā VUGD saņēma 33 izsaukumus, no kuriem 12 bija uz ugunsgrēku dzēšanu,15 - uz glābšanas darbiem, bet seši bija maldinājumi. Cilvēki ugunsnelaimēs aizvadītajā diennaktī nav cietuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu