Eseksas lietā jauns aizturētais: viņš nodarbojies ar cilvēku kontrabandu caur Krieviju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vjetnamas policija aizturējusi vēl vienu cilvēku saistībā ar 39 cilvēku nāvi kravas automašīnā Eseksā - šis cilvēks iepriekš esot nodarbojies ar cilvēku kontrabandu uz Eiropu caur Krievijas teritoriju, vēsta aģentūra AP, atsaucoties uz Vjetnamas medijiem. 

Kā jau ziņots, Lielbritānijas policija pagājušajā mēnesī Eseksas industriālajā parkā atrada konteineru ar 39 cilvēku mirstīgajām atliekām. Tiek uzskatīts, ka konteiners uz Angliju tika transportēts no Beļģijas. 

Šajā traģēdija dzīvību zaudēja migranti no Vjetnamas. Sākotnēji gan izskanēja informācija, ka mirušie varētu būt ķīnieši.

Kā ziņo Vjetnamas laikraksts “Tuoi Tre”, pirmdien šajā lietā aizturēts vēl viens aizdomās turamais. Iepriekš šajā lietā Vjetnamas varas iestādes bija aizturējušas 11 cilvēkus. 

Pirmdien aizturētais cilvēks iepriekš kādu laiku dzīvojis Krievijā. Viņš organizējis cilvēku ceļošanu uz Krieviju, no kurienes tie vēlāk kontrabandas ceļā nogādāti Vācijā, bet vēlāk - uz trešajām valstīm. 

Lielbritānijas policija joprojām strādā pie 39 bojā gājušo identificēšanas. 31 no mirušajiem bija vīrietis, bet astoņas - sievietes. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu