Ziemeļkorejas pārbēdzēja pēc tikšanās ar Trampu: Kims nav pelnījis komplimentus (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Greisa Džo
Greisa Džo Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas pārbēdzēja pēc tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu Baltajā namā paziņojusi, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns nav pelnījis Trampa ekstravaganto atzinību.

Kims "nav pelnījis visus tos komplimentus", žurnālistiem sacīja Greisa Džo.

Tramps ir bieži un dedzīgi slavinājis Kimu, runājot par viņu ciešo draudzību un pat mīlestību, tādējādi cenšoties pārliecināt Ziemeļkorejas līderi izbeigt arvien aktīvāko kodolbruņojuma programmu.

Džo no Ziemeļkorejas aizbēga pēc tam, kad zaudēja lielāko daļu savas ģimenes represijās un badā. Ar Trampu viņa tikās Baltā nama piemiņas ceremonijā Nacionālās komunisma upuru piemiņas dienas pasākumā.

Pēc tikšanās viņa pauda, ka, viņasprāt, Tramps patiesībā nedomā to, ko saka par Kimu.

"Domāju, ka tā vairāk ir politika," viņa teica, pieļaujot, ka Tramps tikai mēģina būt "ļoti jauks" un pieklājīgs.

"Es nedomāju, ka viņš tos jaukos vārdus par Kimu Čenunu sacīja patiesi, aiz patiesām jūtām," atzina Ziemeļkorejas pārbēdzēja.

"Ja viņš tiešām izsaka komplimentus Kimam Čenunam ar tādiem vārdiem un tie ir patiešām patiesi, tad es tam nepiekrītu," uzsvēra Džo.

Viņa stāstīja, ka pagājušā gadsimta 90.gados bada dēļ zaudējusi trīs savus ģimenes locekļus un viņas tēvu nogalināja varasiestādes.

Džo sacīja, ka pārējie viņas ģimenes locekļi četras reizes mēģināja aizbēgt uz Ķīnu, bet katru reizi tika nosūtīti atpakaļ līdz 2008.gadā viņai izdevās nokļūt ASV un iegūt šīs valsts pilsonību.

"Pēc ierašanās ASV es uzzināju, kā varam dzīvot kā cilvēki, un es jūtos, ka šī brīvība ir apbrīnojama," teica ziemeļkorejiete.

Foto: Ainiņas no dzīves Ziemeļkorejā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu