Drošības apsvērumu dēļ aicina izvairīties no Izraēlas apmeklēšanas (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Ārlietu ministrija (ĀM) aicina valstspiederīgos izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Izraēlu saistībā ar drošības situācijas saasināšanos visā tās teritorijā, bet Izraēlā jau esošos mudina uzmanīgi sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādēm, informēja ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

ĀM stingri iesaka ceļotājiem nedoties uz Gazas joslu un rajoniem, kas ar to robežojas, vai, gadījumā, ja valstspiederīgais tur atrodas, nekavējoties pamest šo reģionu.

Latvijas valstspiederīgos, kuri atrodas Izraēlā, ministrija aicina uzmanīgi sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādēm un aktuālajai informācijai plašsaziņas līdzekļos.

Ieslēdzoties trauksmes sirēnai, visiem, kuri atrodas ēkās, nekavējoties jādodas uz ēkas drošajām telpām. Visiem, kuri atrodas uz ielas, nekavējoties ir jādodas uz publiskajām patversmēm vai apakšzemes stāvvietām, kur jāpaliek vismaz desmit minūtes pēc trauksmes sirēnas beigām. Publisko patversmju adreses pieejamas mājaslapā "www.oref.org.il-en/Pakar.aspx".

ĀM vērš uzmanību, ka drošības situācija Izraēlā nav stabila un tā var strauji mainīties.

Īpaši ministrija aicina būt piesardzīgiem, atrodoties Jeruzalemē un Palestīnas Pašpārvaldes teritorijā, izvērtēt apkārtējo situāciju un izvairīties no demonstrācijām un vietām, kurās pulcējas liels cilvēku skaits, un kurās iespējamas masu nekārtības un terora akti.

Vienlaikus ministrija aicina ceļotājus ievērot īpašu piesardzību, izmantojot sabiedrisko transportu, vai iespēju robežās izvairīties no tā izmantošanas.

Tāpat Ārlietu ministrija stingri iesaka ceļotājiem neapmeklēt Izraēlas pierobežas reģionus ar Libānu un Sīriju.

Kā vēstīts, Izraēlas armija paziņojusi, ka palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas otrdien atklājuši "vērā ņemamu" raķešu uguni pret Izraēlu, tādējādi reaģējot uz radikālā grupējuma "Islāma džihāds" komandiera nogalināšanu.

"Atklāta vērā ņemama uguns," tiešsaistes preses konferencē žurnālistiem pavēstīja armijas pārstāvis.

Vairākas raķetes trāpījušas Izraēlas dienviddaļu. Telavivā aktivizēta gaisa trauksme, un tiek ziņots, ka Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols" virs pilsētas pārtvērusi divas raķetes.

Kopumā līdz otrdienas rītam izraēliešu pretgaisa aizsardzības sistēma notriekusi 20 līdz 50 palestīniešu raķetes, vēsta armija. "Mēs gatavojamies vairāku dienu cīņām," atzina armijas pārstāvis.

Telavivas aglomerācijā slēgtas skolas un bērnudārzi. Izraēlas varasiestādes aicinājušas iedzīvotājus Gazas joslas pierobežā, Telavivā un citviet valsts vidienē, kas neveic neatliekamus darbus, palikt mājās. Aizliegtas arī publiskas sanāksmes.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu