Katalāņu separātisti atkal bloķē Spānijas-Francijas autoceļu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Katalāņu separātisti otrdien vēlreiz bloķēja svarīgu autoceļu, kas savieno Spāniju un Franciju, mēģinot pievērst starptautisku uzmanību Katalonijas neatkarības jautājumam.

Simtiem aktīvistu bloķēja autoceļu AP-7 Žironas pilsētā, paziņoja Katalonijas reģiona transporta pārvalde. 

Tas notika vairākas stundas pēc tam, kad Francijas, Spānijas un Katalonijas policija izklīdināja protestētāju grupu, kura vairāk nekā diennakti bija bloķējusi šo autoceļu abu valstu robežas šķērsošanas punktā.

Autoceļa atbrīvošanas operācijā tika aizturēti 16 Spānijas pilsoņi, bet neviens netika ievainots, paziņoja Francijas Austrumpireneju departamenta drošības spēku preses sekretāre.

Foto: EPA/Scanpix

Simtiem separātistu pirmdien bloķēja šo autoceļu pie robežas, protestējot pret to, ka Spānijas Augstākā tiesa oktobrī piesprieda ilgstošus cietumsodus deviņiem katalāņu separātistu līderiem par neatkarības referenduma organizēšanu 2017.gadā.

Demonstranti bloķēja arī starpvalstu autoceļu AP-8 pie Irunas robežpunkta Spānijas Basku zemē. Viņi novietoja uz tā savas automašīnas un stāvēja tām blakus, un daudzi vicināja Katalonijas vai Basku zemes karogus.

Simtiem katalāņu separātistu arī bloķēja svarīgākās ielas Barselonā.

Autoceļu bloķēšana iesāka trīs dienu protestu vilni pēc svētdien notikušajām Spānijas parlamenta vēlēšanām, kurās par trešo lielāko partiju kļuva galēji labējā partija "Vox", kas nostiprinājusi savas pozīcijas ar stingro nostāju pret katalāņu separātismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu