Krievijas aviokompānija soda par "resnā kaķa kontrabandu"

FOTO: Instagram/mikhail_galin

Krievijas aviokompānija sodījusi Mihailu Gaļinu, kurš ar viltu iedabūja lidmašīnas salonā kaķi, kurš pārsniedza atļauto svaru, un vēlāk to aprakstīja sociālajā tīklā "Instagram". Gaļina ceļojuma sākumpunkts bija Rīga, kur kaķa svara dēļ nekāda aizķeršanās neradās.

Raidorganizācija BBC vēsta, ka kompānija "Aeroflot" atņēmusi 34 gadus vecajam Gaļinam lojalitātes programmā uzkrātos punktus.

Gaļins no Rīgas ar pārsēšanos Maskavā devās uz mājām Vladivostokā.

"Aeroflot" noteikumi paredz, ka mājdzīvnieki, kuru svars pārsniedz astoņus kilogramus, drīkst pārvadāt vienīgi bagāžas nodalījumā. Tā kā Gaļina kaķis Viktors ir smagāks, saimnieks ķērās pie radošiem risinājumiem.

"Aeroflot" paziņoja, ka Gaļins esot pārkāpis aviokompānijas noteikumus, tādēļ pieņemts lēmums "izslēgt šo pasažieri no mūsu biežo lidotāju programmas". Viņa uzkrātie punkti tiks anulēti.

Gaļins savā "Instagram" ierakstā stāsta, ka Rīgas lidostā nekādas aizķeršanās neesot bijis. Problēmas sākušās Maskavas lidostā, kur centīga darbiniece esot rūpīgi mērījusi un svērusi viņa bagāžu. Nosvērt nācies arī kaķi. Svari uzrādīja visai brangu skaitli - 10 kilogrami, kaut arī lidmašīnas salonā viens pasažieris drīkstot pārvadāt vien astoņus kilogramus.

Gaļinam piedāvāja transportēt četrkājaino draugu lidmašīnas bagāžas nodalījumā. Viņa skaidrojumi, ka "kaķis astoņas stundas bagāžas nodalījumā dzīvs nenolidos un līdz mūža galam katru nakti rādīsies murgos", darbinieci neesot pārliecinājis.

"Bet, kā teica Ļoņa Romanovs, "čomam jābūt blakus, čoms nav bagāža"," raksta Gaļins.

Kāda draudzene Maskavā pieteicās "aizdot" savu mīluli. "Aizvadījuši vienu nakti galvaspilsētā, es ar kaķi, kaķi-dubultnieku  un viņa saimnieci devos uz lidostu," raksta Gaļins. "Operācija, kurā resnais kaķis Viktors tika samainīts pret miniatūro kaķenīti Fēbi, noritēja veiksmīgi - svari uzrādīja pieļaujamo normu un aviokompānijas darbiniece iedeva biļeti, novēlot laimīgu lidojumu.

View this post on Instagram

По многочисленным просьбам. Путешествие кота Виктора по маршруту Рига - Москва - Владивосток выявило 2 лишних кг у животного, 1 ответственную сотрудницу авиакомпании и кучу прекрасных людей у меня в друзьях. Но обо всем по порядку. Пройдя все досмотры в рижском аэропорту, мы с котом сели в самолёт по направлению Рига - Москва. На взлёте и посадке Виктору было хреновато от перепада давления и я весь полёт (а он, по сути, и состоит из взлёта и посадки) закрывал ему уши и вытирал слюни, которые текли ручьями по всему коту, моим рукам и переноске. Кот не понимал что происходит и жалобно заглядывал мне в глаза в поисках ответа. На ветконтроле в паспорт Виктора был поставлен штамп, что Родина официально его приняла и мы отправились регистрироваться на рейс Москва - Владивосток. Рулетка очереди направила нас к самой ответственной сотруднице аэропорта, которая с сантиметровой лентой перемерила все измерения багажа (первый раз за мои 300+ перелётов), несколько раз поместила каждую сумку на весы и сообщила что кот тоже будет взвешен. Контрольное взвешивание показало, что животное отъелось до непозволительных для перевозки в салоне 10 кг. После чего, дама торжественно объявила что кот отравляется в багаж. На все попытки объяснить что кот живым не долетит 8 часов в багаже и будет каждую ночь являться ей в кошмарах до конца жизни, она отвечала что у неё правила и брать на себя ответственность за 2 лишних кг Виктора в салоне самолёта она не собирается. Количество сотрудников авиакомпании, привлечённых по моему требованию к решению вопроса, увеличивалось, но вердикт оставался прежним - Кота в багаж. Но как сказал Леня Романов «Бро должен быть рядом, бро не багаж». Послав по заранее определённому направлению всю делегацию авиаперевозчика, вручил им свой посадочный и снялся с рейса со всем багажом и котом. Далее было принято стратегическое решение о поиске похожего кота меньшей физической массы. Благодаря моим друзьям из Риги и Москвы, кто активно принимал участие в поисках (за что я безгранично благодарен), мини-Виктор был найден у подруги @nikabuka Возникла новая проблема - Билеты во Владивосток на рейсы следующего дня стоили 1000-1500 евро ? Продолжение ⬇️⬇️⬇️

A post shared by Mikhail Galin (@mikhail_galin) on

Uz augšu
Back