Top10: visvairāk skatītie pašmāju oriģinālmūzikas klipi "Youtube" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: kadri no video

Citus gadus esam pievērsušies video vietnē «Youtube» pieejamo pašmāju mūziķu video skatījumiem, neatkarīgi no tā, vai dziesma ir pašu autoru sacerēta vai kaverversija, bet šoreiz apkoposim tikai oriģinālmūzikas panākumus. 

Tāpēc topā neatradīsiet pašmāju čellu grupas «Melo-M» kaverversiju zviedru grupas «Europe» dziesmai «The Final Countdown», Lauras Lāces dažādu klasiskās mūzikas skaņdarbu spēli ar elektrisko ģitāru («Canon Rock» 90,4 miljoni skatījumu). Ārpus šā topa atstāsim arī elektroniskās deju mūzikas komponistu Tomu Burkovski, kura pseidonīms ir Tobu, jo pretējā gadījumā viss tops būtu jāveido no viņa instrumentālajām kompozīcijām. Viņš ir absolūts līderis - kompozīcija «Hope» ir skatīta gandrīz 135 miljonus reižu. Lūk, top 10. Dati apkopoti 2020. gada 29. maijā.

Kopš iepriekšējā publicētā topa 2018. gada janvārī būtiskas izmaiņas desmitniekā nav notikušas. Topu papildinājusi jauna "Bermudu divstūra" dziesma, vietām apmainījušās pirmā un otrā vieta un topu pametusi Rasela & Sabīnes Berezinas dziesma "Dzīvo brīvi".

10. vieta 7 604 848 skatījumi

Lauris Reiniks šajā top10 allaž iekļuvis ar vairākām dziesmām, taču šoreiz topā palikušas tikai divas. Turklāt abas ieskaņotas lietuviešu mēlē, kas apliecina, ka Reiniks mūsu kaimiņzemē ir populārs dziedātājs. Desmitnieku atklāj "Širdis Sudegus Tyliai" jeb "Sirds sadeg neparasti".

9. vieta - 8 572 612 skatījumi

Intars Busulis pēdējos gados arvien lielāku popularitāti guvis Krievijā, un durvis uz šo lielo mūzikas tirgu viņam atvērusi piedalīšanās TV šovā "Голос", kurā viņš veiksmīgi startējis. Tieši šajā šovā izpildītā astoņdesmitajos gados populārā Raimonda Paula dziesma "Я тебя рисую" ("Es tevi zīmēju"), kurai teksta autors ir Andrejs Dementjevs un kuru savulaik dziedāja igaunis Jāks Joala, sasniegusi 8,5 miljonus skatījumu.

 
Foto: kadrs no video

8. vieta - 8 477 781 skatījums

Otra Reinika dziesma šajā topā arīdzan ir lietuviešu valodā - tā ir Laura Reinika un lietuviešu dziedātājas Liepas Mondeikaites lietuviešu versija dziesmai "Es esmu tev dzīslās" ("Apkabink Dar").

Foto: kadrs no video

7. vieta - 9 316 420 skatījumi

Jaunums šajā topā, nepilnu divu gadu laikā uzaudzējot skatījumus līdz 9,3 miljoniem, kāzu grāvējs "Zaudējam brāli". Kā zināms, joku grupas "Bermudu divstūris" sastāvā darbojas grupas "Musiqq" puiši, kas paslēpušies aiz segvārdiem Biceps un Triceps.  

 
Foto: kadrs no video

6. vieta - 10 554 035 skatījumi

Pirms desmit gadiem "Abrakadabra" kļuva par pašmāju popmūzikas lielāko sensāciju. Dziesma tika izdota 2009. gada rudenī un sekoja Marata Ogļezņeva ("Device" dalībnieks) un Emīla Balcera (daudzu un dažādu Latvijas un arī starptautisko jauno izpildītāju konkursu laureāts) debijas singlam "Klimata kontrole". Taču jau kādu laiku "Abrakadabra" panākumus aizēnojusi dziesma "Sekundes". 

Foto: kadrs no video

5. vieta - 10 756 738 skatījumi

Prāta vētras un Musiqq «Debesis iekrita tevī» - viena no pēdējo gadu populārākajām dziesmām Latvijā. To rāda arī statistika. Pirms diviem gadiem dziesma bija 6. vietā, šogad jau vietu augstāk. 

 

4. vieta - 11 313 786 skatījumi

Foto: kadrs no video

Arī "Prāta vētra" jeb "Brainstorm" guvusi ievērību Krievijā. Tas jelgavniekiem izdevies ar astoņdesmitajos gados populārās grupas "Альянс" dziesmas "На заре" ("Rītausmā") versiju, kurai tekstu jaunu sacerējis Jevgeņijs Griškovecs. Tātad tikai daļēji šo dziesmu var uzskatīt par kaverversiju.

3. vieta 11 559 313 skatījumi

"Ballējam, neguļam" skan katrā ballītē. Kopumā teju divdesmit "Bermudu divstūra" skaņdarbi "Youtube" pārsnieguši miljons skatījumu robežu.

Bermudu divstūris 
Bermudu divstūris Foto: Jānis Škapars/TVNET

 

2. vieta - 13 610 555 skatījumi

Foto: kadrs no video

"Musiqq" dziesma "Страна без названия" ("Valsts bez nosaukuma") sākotnēji orientēta uz Krievijas un Baltijas mūzikas tirgu. Kā viesmūziķis dziesmā dzirdams Liepājas reperis Džakomo.

1. vieta - 16 108 650 skatījumi

Renāra Kaupera "Joka pēc alfabēts" noteikti skan katrā ģimenē, kurā aug bērni. 

 
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu