Pasaulē no diabēta cieš katrs vienpadsmitais pieaugušais

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Diabēta federācijas informatīvi izglītojošā pasākuma laikā par cukura diabētu, apmeklētājiem ir iespēja bez maksas izmērīt cukura līmeni asinīs, noteikt ķermeņa masas indeksu, kā arī saņemt endokrinologa konsultācijas par uzturu un diabēta riskiem.
Latvijas Diabēta federācijas informatīvi izglītojošā pasākuma laikā par cukura diabētu, apmeklētājiem ir iespēja bez maksas izmērīt cukura līmeni asinīs, noteikt ķermeņa masas indeksu, kā arī saņemt endokrinologa konsultācijas par uzturu un diabēta riskiem. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasaulē no diabēta šobrīd cieš vairāk nekā 460 miljoni cilvēku jeb katrs vienpadsmitais pieaugušais, ceturtdien paziņoja Starptautiskā diabēta federācija (IDF).

Savā jaunākajā ziņojumā "Diabēta atlass" IDF norāda, ka līdz 2030.gadam diabēta slimnieku skaits pieaugs līdz 463 miljoniem, bet līdz 2045.gadam - līdz 700 miljoniem, radot milzīgas problēmas slimības ārstēšanai un kontrolei, kas jau tagad ir viens no desmit galvenajiem nāves cēloņiem pasaulē.

IDF paziņoja, ka pēc pēdējā ziņojuma 2017.gadā diabēta slimnieku skaits ir pieaudzis par 38 miljoniem un "vairāk nekā puse (50,1%) pieaugušo slimnieku nav diagnosticēti".

IDF vadītājs Nams Čo paziņoja, ka slimība ir "nopietns globālās veselības jautājums, kam ir milzīga sociālekonomiskā ietekme, kuru nevar ignorēt".

Pēc IDF aplēsēm, diabēta izmaksas veselības aprūpes sistēmai 2019.gadā ir ap 690 miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu