Brazīlijas eksprezidents Lula mudina atbalstītājus turpināt cīņu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP

Brazīlijas kreisais eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva svētdien pirmo reizi kopš iznākšanas no cietuma atbalstītājus uzrunājot plašā mītiņā, mudināja sekotājus turpināt cīņu.

"Cīņa nav galā," desmitiem tūkstošiem atbalstītāju Resifi, valsts ziemeļaustrumos, sacīja eksprezidents.

"Redzot, cik daudzi cilvēki ir mobilizējušies visā valstī, es gribu teikt - cīņa nav galā. Cīņa nav galā, jo mēs gribam vēl vairāk," sacīja Lula, izsakoties par tūkstošiem kreiso aktīvistu, kas bija mobilizējušies viņa 580 dienas ilgušā ieslodzījuma laikā.

"Kampaņai "Brīvību Lulam" ir jākļūst par kaut ko vēl lielāku," viņš piebilda.

Lula svētdien atgriezās savas dzimtās pavalsts Pernambuku galvaspilsētā Resifi, lai piedalītos mūzikas festivālā, kas sarīkots viņam par godu.

Kaut arī eksprezidents iepriekš tika teicis, ka festivālā par politiku nevēlas izteikties, uzrunas gaitā viņš tomēr vairākkārt uzbruka savam politiskajam sāncensim labējam prezidentam Žairam Bolsonaru.

"Jūs varat būt droši par to, ka es savas atlikušās dzīves katru minūti veltīšu tam, lai atbrīvotu valsti no šīs kaujinieku bandas, kas to ir sagrābusi," sacīja Lula, šādi izsakoties par Bolsonaru ģimeni, kas, kā tas tiek apgalvots, ir saistīta ar paramilitārajiem grupējumiem.

Kopš iznākšanas no cietuma Lula publiski bija uzstājies jau trīs reizes, bet šī bija pirmā, kad viņš uzrunāja tik milzīgu auditoriju.

Lula no cietuma iznāca 8.novembrī pēc politiski sensitīvā Augstās tiesas lēmuma, kas paredz tūkstošiem notiesāto atbrīvošanu.

Lula ieslodzījuma dēļ nevarēja kandidēt pērn notikušajās prezidenta vēlēšanās, kurās tika prognozēta viņa uzvara, un līdz ar to uzvarēja Bolsonaru, kurš 1.janvārī tika inaugurēts prezidenta amatā.

Lula bija Brazīlijas prezidents no 2003. līdz 2010.gadam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu