"Twitter" kritizē britu konservatīvos par profila nosaukuma maiņu debašu laikā

CopyLinkedIn Draugiem X

Sociālais medijs "Twitter" trešdien paudis brīdinājumu Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona Konservatīvajai partijai, šādi reaģējot uz to, ka partijas galvenajam tvitera profilam otrdienas priekšvēlēšanu televīzijas debašu laikā nosaukums nomainīts uz @factcheckUK ("faktu pārbaude Apvienotā Karaliste").

Pārdēvējot tvitera profilu, Konservatīvā partija maldinājusi sabiedrību, norādīja sociālais tīkls.

Televīzijas debašu laikā, kurās piedalījās Džonsons un opozīcijas leiboristu līderis Džeremijs Korbins, nomainīts toriju preses biroja profila @CCHQPress nosaukums.

Pēc debatēm atjaunots profila sākotnējais nosaukums.

Konservatīvās partijas preses birojs tviterī publicēja vairākus strīdīgus apgalvojumus, kā arī "faktu pārbaudes verdiktu", pasludinot Džonsonu par debašu uzvarētāju.

"Tviteris ir uzticīgs idejai par veselīgu debašu sekmēšanu Apvienotās Karalistes vēlēšanu gaitā," paziņojumā apliecināja sociālā medija preses sekretāre.

"Mums ir spēkā globāli noteikumi, ar kuriem aizliegta rīcība, kas var maldināt cilvēkus, arī attiecībā uz pārbaudītiem profiliem," norādīja preses pārstāve. "Ja turpmāk tiks īstenoti centieni maldināt cilvēkus, rediģējot pārbaudītu profilu informāciju, kā tas tika pieredzēts Apvienotās Karalistes vēlēšanu debatēs, rezultāts būs apņēmīgi korektīvi soļi."

Leiboristu likumdevējs Deivids Lamijs mudināja apturēt toriju preses biroja profila @CCHQPress darbību sociālajā tīklā.

"Tas nav faktu pārbaudes pakalpojums, bet dezinformācijas mašīna, kas [Krievijas prezidentam] Vladimiram Putinam liktu nosarkt," tviterī norādīja deputāts.

Konservatīvie šomēnes jau izpelnījās pārmetumus par sociālo mediju lietotāju maldināšanu saistībā ar leiboristu breksita runasvīra Kīra Stārmera televīzijas intervijas rediģētas versijas publicēšanu, no kuras bija noprotams, ka viņš nespēj atbildēt jautājumu par savas partijas breksita politiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu