Serbijā skandālu izraisa iespējama Krievijas spiegošanas lieta (3)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Serbijas premjerministre Ana Brnabiča
Serbijas premjerministre Ana Brnabiča Foto: SIPA/Scanpix

Serbijas varasiestādes pārbauda ziņas par iespējamu spiegošanas lietu, kurā iesaistīta Krievija, paziņojušas amatpersonas.

Militārās izlūkošanas aģentūrai uzdots pārbaudīt ziņas, ka Krievijas militārā izlūkdienesta aģents nofilmēts dodam kukuli augsta ranga Serbijas drošības dienesta amatpersonai, pavēstīja Serbijas premjerministre Ana Brnabiča.

"Es gaidu jaunu informāciju," paziņoja Brnabiča. "Es kontaktējos ar prezidentu. Ja tā izrādīsies patiesība, tā ir nopietna problēma."

17.novembrī vietnē "YouTube" tika ievietots video, kurā redzams, kā Krievijas diplomāts tikšanās laikā Belgradā serbu amatpersonai nodod maisiņu, no kuras serbs vēlāk izņem aploksni ar naudu.

Kā vēsta Serbijas valsts televīzija, izlūkošanas aģentūra apstiprinājusi video autentiskumu, kā arī apstiprināts, ka video redzam krievu aģents.

Serbijas aizsardzības ministrs Aleksandrs Vulins ziņu aģentūrai "Tanjug" pavēstīja, ka "situācijas ir ļoti nopietna". Viņš pieļāva, ka lieta ir saistīta ar Serbijas lēmumu palikt militāri neitrālai, lai gan vairums Balkānu valstu pievienojas NATO.

Serbija ir viens no retajiem Krievijas sabiedrotajiem Eiropā, tā ir solījusi neiestāties NATO un atteikusies pievienoties Rietumu sankcijām pret Maskavu par tās agresiju pret Ukrainu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu