Intervija, kura "gāza" Lielbritānijas princi (14)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Princis Endrū
Princis Endrū Foto: Zumapress/Scanpix

Lielbritānijas princis Endrū trešdien bija spiests lūgt savai mātei, karalienei Elizabetei II atļauju atkāpties no karalisko pienākumu pildīšanas. Iemesls - skandāls, ko izraisīja viņa intervija par draudzību ar pedofilijā apsūdzēto amerikāņu miljardieri Džefriju Epsteinu.

Raidorganizācijas BBC intervija tika pārraidīta sestdien un sacēla lielu skandālu. Tā tagad pilnā garumā skatāma BBC "YouTube" kanālā.

Princis Endrū intervijā izvairījās no jautājumiem un daudzus notikumus "nespēja atcerēties".

Princis Endrū arī sacīja, ka neesot zinājis par pirmajām Epsteinam izvirzītajām apsūdzībām, kad uzaicināja amerikāņu miljardieri uz savas meitas princeses Beatrises 18.dzimšanas dienas svinībām Vindzoras pilī.

Viņš arī teica, ka nenožēlojot tuvo draudzību ar Epsteinu, jo tā devusi viņam "iespējas" daudz ko iemācīties par uzņēmējdarbību.

Finansists Epsteins apgrozījās sabiedrības augstākajās aprindās, lai gan jau 2008.gadā tika pirmoreiz tiesāts par nepilngadīgas prostitūtas nolīgšanu.

Kad Epsteins tika otro reizi aizturēts par pedofiliju un vēlāk cietumā mira, liela uzmanība tika pievērsta princim Endrū, kurš bija viens no redzamākajiem Epsteina draugiem. Princis Endrū "kategoriski" noliedza jebkāda veida seksuālus kontaktus ar Virdžīniju Džufri, kura savukārt apgalvo, ka pirmā intīmā sakara laikā viņa esot bijusi vien 17 gadus veca.

Princis Endrū ir Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un prinča Filipa trešais bērns, kroņprinča Čārlza brālis.

Kā paziņojumā e-pastā apliecināja 59 gadus vecais Endrū, viņš tagad atzīst, ka sakari ar Epstīnu ir kļuvuši par "nopietnu traucēkli" karaliskajai ģimenei un organizācijām, kas ir ar viņu saistītas.

"Tāpēc es lūdzu Viņas Majestāti, vai es varu atkāpties no valstiskajiem pienākumiem pārredzamā nākotnē, un viņa devusi savu atļauju," viņš piebilda.

Tas nozīmē, ka no Lielbritānijas nodokļu maksātāju naudas vairs netiks segti prinča Endrū ceļojumu un citi izdevumi.

Foto: PA/Scanpix

No Lielbritānijas karalienes "maciņa" jeb privātā fonda princim ik gadu tiek izmaksāti 249 000 sterliņu mārciņu. Uz jautājumu, vai šie maksājumi turpināsies, Bekingemas pils atbildēja vien to, ka Jorkas hercoga biroju privāti finansē karaliene.

Princis Endrū trešdien paziņoja, ka esot gatavs "palīdzēt izmeklēšanā attiecīgajām tiesībsargājošajām iestādēm".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu