Krievijas kuģi vaino Zviedrijas robežas neatļautā šķērsošanā (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedrijas jūras spēki
Zviedrijas jūras spēki Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas kuģis bez atļaujas iekuģojis Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos, paziņojušas zviedru militārpersonas. Par šo incidentu ziņots Zviedrijas valdībai Stokholmā.

Zviedrijas bruņoto spēku mājaslapā internetā norādīts, ka Krievijas kuģis šķērsojis Zviedrijas teritoriālo ūdeņu robežlīniju bez attiecīgas diplomātiskās atļaujas un tas noticis uz rietumiem no Gotlandes. Tā kā kuģa apkalpei nebija tiesību tā rīkoties, Zviedrijas bruņotie spēki to vērtē kā vispārpieņemtās kārtības pārkāpumu.

Likums paredz, ka par visiem gadījumiem, kad ārzemju kuģi, lidaparāti vai arī militārā tehnika bez atļaujas šķērso Zviedrijas robežu, tiek nekavējoties ziņots Zviedrijas valdībai, kas tā arī noticis šo piektdien, 22.novembrī. Zviedru militārpersonas gan neatklāj, tieši kāda tipa Krievijai piederošs kuģis šķērsojis tās teritoriālo ūdeņu robežu.

Zviedri bažījas par Krievijas agresiju

Raidsabiedrība „Deutsche Welle” vēsta, ka iepriekš šā gada jūlijā Zviedrija pastiprināja pretgaisa aizsardzību Baltijas jūrā esošajā Gotlandes salā, kas ir stratēģiski svarīga, lai nodrošinātu, piemēram, brīvu ceļu uz Baltijas valstīm. Zviedrijas bruņotie spēki Gotlandes salā izvietojuši „zeme-gaiss” tipa raķetes.

Turklāt 2017. gadā Zviedrijas varas iestādes atkal ieviesa obligāto militāro dienestu - Zviedrijas iedzīvotāji, kas vecāki par 18 gadiem, atkal tiek iesaukti armijā. Iemesls tam ir bažas par Krievijas agresiju, kas jau ir novērojama Gruzijā un Ukrainā.

2014. gadā Zviedrija īstenoja lielāko operāciju kopš aukstā kara, meklējot ārvalstu zemūdenes Stokholmas arhipelāga ūdeņos. Tika uzskatīts, ka tur manīta krievu mini zemūdene. Tomēr 2015.gadā zviedru militāristi paziņoja, ka tas bijis pašā Zviedrijā reģistrēts civilais peldlīdzeklis.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu