Irāna sākusi strauji atjaunot piekļuvi internetam (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Irāna sākusi strauji atjaunot piekļuvi internetam, kas tika slēgta pirms nedēļas, reaģējot uz plašajiem protestiem pret degvielas cenu paaugstināšanu, sestdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "NetBlocks".

Tā lēsusi, ka līdz sestdienas pēcpusdienas internets atkal pieejams 60% lietotāju.

Tiek ziņots, ka galvaspilsētā Teherānā piekļuve tīmeklim gan pagaidām atjaunota tikai vietumis, kamēr citviet valstī tam jau var piekļūt brīvi.

Protesti Irānā sākās pagājušajā nedēļā pēc valdības paziņojuma, ka benzīna cenas degvielas uzpildes stacijās tiek paaugstinātas vismaz par 50% un pārdodamās degvielas daudzums tiks normēts. Šie pasākumi tika pamatoti ar nepieciešamību nodrošināt pabalstus nabadzīgajiem.

Cilvēktiesību organizācija "Amnesty International" ziņoja, ka dzīvību zaudējuši vismaz 106 protestētāji, savukārt valdība apgalvoja, ka šie skaitļi esot safabricēti un patiesībā gājuši bojā tikai deviņi cilvēki, bet vairāk nekā 1000 aizturēti.

Irānas ekonomiku smagi ietekmējušas sankcijas, ko tai piemērojušas ASV. Degvielas cenu palielināšanu Irānā vissmagāk izjūt jaunieši un vidusšķira.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu