Tesla Motors demonstrācijā jēdziens "bruņustikls" iegūst jaunu nozīmi (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck Foto: Tesla Motors

Bruņustikla pamata uzdevums ir apturēt šāviņu. Tesla Motors prezentācijā, kur pasaulei tika parādīts elektriskais pikaps Cybertruck šo īpašību bija paredzēts nodemonstrēt. Taču neizdevās kā plānots.

Proti, demonstrējot, cik izturīgi ir kantainā pikapa sānu logi, saplīsa abi vadītāja puses stikli. Tesla Motors dibinātājs Īlons Masks gan ironizēja, ka logu ieplīšana ir apliecinājums iespējai veikt uzlabojumus. Tāpat viņš norādīja, ka pret logu mestais objekts tam cauri neizkļuva.

Var piebilst, ka Cybertruck ir jaunākais papildinājums Tesla Motors klāstā. Tas būs pieejams divās versijās. Par 39 900 ASV dolāriem varēs iegādāties modeli ar aizmugurējā ass piedziņu un vienu elektromotoru un ar 402 km gaitas rezervi, savukārt auto, kas ar pilnām baterijām var nobraukt 500 jūdzes jeb nedaudz vairāk par 800 kilometriem, maksās 69 900 dolārus. Šis spēkrats, kam pilnpiedziņas sistēmā uzstādīti trīs elektromotori, spēj 96 km/h sasniegt 2,9 sekundēs. Pilnpiedziņas modelis ar diviem motoriem paātrinājumā nebūs tik dinamisks (4,5 sekundes), un arī baterijas nodrošinātā autonomija būs mazāka - ap 300 jūdzēm jeb 500 kilometriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu