Tukumnieki tikuši pie defektīvas svētku egles (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku egle; ilustratīvs attēls.
Ziemassvētku egle; ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars / TVNET

 Šogad Tukuma novada pašvaldība izsludinājusi vienotu iepirkumu gan galvenajai pilsētas eglei, gan citiem rotājumiem, un pilsētai sākotnēji piegādāta egle ar vizuāliem defektiem.

Iepirkumu "Ziemassvētku noformējuma dizaina izstrādāšana, izgatavošana, izvietošana un uzturēšana eksponēšanas laikā Tukuma pilsētā" pašvaldība izsludinājusi oktobra vidū. Svētku egle kā viena no iepirkuma sastāvdaļām tika iekļauta, lai būtu vizuāli baudāmāk un visā pilsētā būtu vienots svētku rotājumu noformējums, skaidroja pašvaldībā.

Iepirkuma tehniskajā specifikācijā noteikts, ko konkursa pretendentam būs mākslinieciski jānoformē Brīvības laukums, kurā jāizvieto svētku egle un papildu noformējums ap to, Lielā iela, Pils iela, Pilsētas parks un Dzelzceļa stacijas rožu dobe. Eglei bija jābūt vismaz 14 metru augstai, zarotai no visām pusēm.

Pašvaldībā saņemti divu pretendentu pieteikumi un par uzvarētāju atzīta SIA "First Service", ar kuru noslēgts līgums par 60 499 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Pašvaldība salīdzina, ka pērn egles uzstādīšana un visi ap to saistītie darbi izmaksāja 3485 eiro, bet šogad kopējās izmaksas ir 3463 eiro, un tās iekļautas kopējā līgumā. 

Trešdien, uzstādot egli Brīvības laukumā, tai konstatēti vizuāli defekti, un koku noņēma, lai sagādātu jaunu. Pēc pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistes Sintijas Zekundes paustā, "egles uzstādītāji uzstādīšanas brīdī secināja, ka tā neatbilst uzņēmuma kvalitātes standartiem".

Pašvaldībā arī uzsver, ka par jaunas egles sagādāšanu netiks piemērota papildu maksa - egles sagādāšana ir iepirkuma sastāvdaļa. Zaļsvārce tikšot piegādāta līdz Pirmajai Adventei, 1.decembrim, kad plkst.16 paredzēts egles iedegšanas pasākums.

"Būsim ļoti pateicīgi, ja nākamgad kāds entuziasts vēlēsies savu egli dāvināt, lai tā svētkos Brīvības laukumā priecētu ikvienu. Eglei būtu jābūt ap 14 metrus augstai, ar simetrisku, vienu galotni, proporcionālai, kā arī ar biezu zarojumu. Svarīgi arī, ka īpašumam, kur atrodas skaistule, var piebraukt ar smago tehniku," aicināja pašvaldība.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "First Service" reģistrēts 2017.gadā Liepājā, uzņēmums pieder Elīnai Štobei. Komersanta apgrozījums pērn bijis 36 428 eiro, tas cietis 4717 eiro zaudējumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu