Smagas traumas gūst gaisa akrobāte no Krievijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Fizioterapijas aprīkojums.
Fizioterapijas aprīkojums. Foto: Evija Trifanova/LETA

23. un 24. novembrī Rīgā notika 2. Starptautiskais gaisa akrobātikas čempionāts. Droši vien tie, kas nav no šīs nozares, nekad par to nebūtu uzzinājuši, ja nebūtu noticis negadījums – trūka trose un gaisa akrobāte nokrita no 7-8 metru augstuma. Vai viņa staigās, vēl nav skaidrs.

Čempionātu Latvijā organizēja Krievijas Gaisa vieglatlētikas federācija. Tajā piedalījās Krievija, Polija, Latvija, Igaunija, Ukraina un Čehija.

Sacensības ilga divas dienas. Pirmā diena pagāja raiti, otrajā notika negadījums.

Pēc aculiecinieku stāstītā, 30 gadus vecas krievu sievietes uzstāšanās laikā trūka trose. Meitene, kas tajā brīdī izpildīja elementu, nokrita no 7-8 metru augstuma. Paklāji, kaut arī mīkstināja sitienu, bet ne pietiekami. Meitene sāpēs kliedza.

Aculieciniece apstiprināja, ka notikuma vietā nebija ātrās palīdzības, bija vien medmāsa.

Ātrā palīdzība meiteni smagā stāvoklī nogādāta Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Meitenei tika veikta operācija, pēc tam tika nodota intensīvai terapijai. Ārsti prognozes nesniedz. Vien tiek vēstīts, ka cietusī varēs piecelties ne ātrāk kā pēc gada, portālam TVNET sacīja aculieciniece.

Pašlaik notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus.

Valsts policijā portāls TVNET uzzināja, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī šī gada 25. novembrī tika saņemts iesniegums par sacensību laikā gūtiem miesas bojājumiem.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – “Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību”. Šobrīd policisti veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

SIA “Sporta centrs “Mežaparks”” izīrēja sporta zāli sacensību organizatoram “International Air Athletics Association Crown House”, par medicīniskās palīdzības pieejamību un citu drošības noteikumu un normatīvo aktu ievērošanu atbild sacensību organizators.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu