Protesta gājienā aicina aizliegt kažokzvēru audzēšanu Latvijā (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesta gājienā aicina aizliegt kažokzvēru audzēšanu Latvijā
Protesta gājienā aicina aizliegt kažokzvēru audzēšanu Latvijā Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Atzīmējot Starptautisko dienu bez kažokādām, sestdien Rīgā notika dzīvnieku aizstāvības akcija „Gājiens par dzīvniekiem: kažokādas pagātnē”.

Gājiena dalībnieki, kas pusdienlaikā Rīgā pulcējās pie Raiņa pieminekļa Esplanādē, līdzi bija atveduši arī savus suņus, daži bija ieradušies dzīvnieku maskās, bet citi – ar košiem plakātiem.

Biedrība "Dzīvnieku brīvība" informēja, ka līdzīgas akcijas šajā nedēļas nogalē norit daudzviet pasaulē. Pašlaik zvēraudzēšana ir aizliegta 15 Eiropas valstīs, bet tieši pēdējo pāris gadu laikā zvēraudzēšanas aizliegumiem pievienojušās Čehija, Norvēģija, Beļģija, Luksemburga un Slovākija.

„Dzīvnieku brīvības” projektu vadītāja Amālija Švarckopfa jau iepriekš norādīja, ka  Latvijas zvēraudzētavās vēl joprojām katru gadu ar elektrošoku vai gāzes kamerās nogalina vairāk nekā pusmiljonu nevainīgu dzīvnieku - lapsas, šinšillas un ūdeles. Šo savvaļas dzīvnieku turēšana industriālo fermu cietsirdīgajos apstākļos ir nežēlīga un necienīga pret viņiem kā pret dzīvām būtnēm.

Statistikas dati liecina, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji neatbalsta dzīvnieku audzēšanu un nogalināšanu kažokādu ieguvei.

Sestdien rīkotā gājiena „Kažokādas pagātnē” dalībnieki aicināja Saeimu aizliegt kažokzvēru audzēšanu Latvijā.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu