Lietuvas premjers pabeidzis vēža ārstēšanas kursu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis
Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis pirmdien paziņojis, ka ir pabeidzis vēža - pirmās stadijas limfomas - ārstēšanas kursu, bet darbnespējas atvaļinājums viņam vēl būšot nepieciešams organisma atjaunošanai. 

"Varu arī atkārtot - ja mediķi saka, ka ir jāatpūšas un nevajag strādāt, es tā arī darīšu, ja būs nepieciešams, desmit dienu, divas dienas, piecpadsmit dienu, jo ārstēšanas kurss ir pabeigts gana sen, bet ir jāatjauno organisms," Skvernelis stāstīja žurnālistiem. 

Pirmdien Lietuvas premjers atgriezās darbā pēc darbnespējas, kas viņam bija no 20.novembra. 

Viņš norādīja, ka novājinātās imunitātes dēļ viņam ieteikts izvairīties no vietām, kur pulcējas daudz cilvēku. "Tas man ir vislielākais risks, neslēpšu, infekcijas, baktērijas un vīrusi," sacīja Skvernelis. 

Jau vēstīts, ka augusta beigās 49 gadus vecais politiķis paziņoja, ka viņam atklāta limfoma. Tolaik tika  vēstīts, ka atsevišķās dienās ārstēšanas procedūru dēļ premjers nevarēs pildīt darba pienākumus. 

Oktobra sākumā Skvernelis atzina, ka par savu politisko nākotni izlems, kad pilnībā būs pabeigta ārstēšana. 

2020.gada oktobrī Lietuvā gaidāmas parlamenta vēlēšanas.

Skvernelis Lietuvas valdību vada kopš 2016.gada decembra. Šogad jūlijā pēc jaunā prezidenta stāšanās amatā viņš saņēma jaunu mandātu veidot valdību. Pie partijām nepiederošo Skverneli amatam virzīja Lietuvā valdošā Zemnieku un zaļo savienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu