Gruzijas pilsone lidostā piedāvā robežsargiem 200 eiro kukuli (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdien lidostas "Rīga" robežkontroles punktā Valsts robežsardzes amatpersonas aizturējušas Gruzijas pilsoni, kura robežsargiem piedāvājusi 200 eiro kukuli, informē Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu uz Tbilisi izceļojošu Gruzijas pilsoni, kuras pasē nebija robežsargu atzīmes par ieceļošanu Šengenas zonas valstīs. Iztaujāšanas laikā robežsargi noskaidrojuši, ka sieviete Šengenas valstu teritorijā ieceļojusi 2016. gadā, līdz ar ko ir pārsniegusi bezvīzu režīma noteikto uzturēšanās laiku un pārkāpusi uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstu teritorijā.

Lai netiktu radīti šķēršļi izceļošanai, tostarp netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, sieviete mēģinājusi uzpirkt robežsargus, piedāvājot kukuli 200 eiro apmērā.

Par kukuļdošanu pret 1972.gadā dzimušo Gruzijas pilsoni sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas, persona ievietota Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Pētersone atzīmēja, ka kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods 10 līdz 2000 minimālo mēnešalgu apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu