Izraēla veic gaisa triecienus pret "Hamas" mērķiem Gazas joslā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Izraēlas lidmašīnas svētdien bombardēja vairākus kaujinieku grupējuma "Hamas" objektus Gazas joslā pēc tam, kad no palestīniešu anklāva uz Izraēlas dienvidiem tika raidītas trīs raķetes.

Izraēlas armija paziņoja, ka gaisa triecienu mērķis bija kaujinieku nometnes un radikālo islāmistu grupējuma "Hamas" jūras spēku bāzi. Pagaidām nav informācijas par bojāgājušajiem.

Sestdienas vakarā Izraēla paziņoja, ka tās pretgaisa aizsardzības sistēma ir pārtvērusi divas no trim raķetēm, kas raidītas no Gazas joslas. Vēlāk tā apstiprināja visu trīs raķešu notriekšanu.

Par raķešu palaišanu neviens palestīniešu grupējums nav uzņēmies atbildību. Izraēlas armija paziņoja, ka par jebkuru uzbrukumu no Gazas joslas puses atbildīgs ir "Hamas".

Pēdējo gadu laika pārrobežu vardarbība starp Izraēlu un palestīniešu kaujiniekiem Gazas joslā ir uzvirmojusi un norimusi. Pagājušajā mēnesī abas puses iesaistījās pēdējo mēnešu laikā plašākajā konfrontācijā.

"Hamas" un mazākā, bet radikālākā grupējuma "Islāma džihāds" līderi atrodas Kairā, kur ar Ēģiptes amatpersonām runa par pamiera nostiprināšanu, kas nozīmētu ekonomikas stimulus un ierobežojumu mīkstināšanu Gazas joslā.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu valdības sēdē svētdien brīdināja, ka netiks sperti soļi pamiera virzienā, kamēr turpināsies raķešu apšaudes.

Pagājušajā mēnesī vardarbības uzliesmojumā gāja bojā 34 palestīniešu, tostarp augsta ranga kaujinieku komandieris.

Netanjahu paziņoja, ka tas ir tikai brīdinājums par to, kas sekos, ja agresija no Gazas joslas puses turpināsies.

Kopš 2007.gada, kad "Hamas" nāca pie varas Gazas joslā, grupējuma un Izraēlas starpā izcēlušies trīs kari un daudzas mazākas sadursmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu