Katrā jokā daļa patiesības. Kas slēpjas aiz ASV populārā šova zobgalībām par Latvijas prezidentu? (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Smalks mājiens “ar slotas kātu”, kas signalizē mūsu politiķiem - padomājiet, kā sevi pasniedzam pasaulei, par ASV humora šovu "Saturday Night Live", kas pazobojies arī par Latvijas valsts prezidentu Egilu Levitu, saka politoloģe Ilga Kreituse. No vienas puses, varam priecāties, ka esam pamanīti, no otras, katras anekdotes pamatā ir kaut kas reāls.

Humora raidījumā ir sajaukušās divas tēmas – humors un politika, kas vienmēr ir jūtīga vide, saka politoloģe. It īpaši, ja kāds no dalībniekiem, par ko pasmejas, ir lielāks un stiprāks, bet otrs pārstāv mazāku valsti.

Pēc NATO samita Londonā ar humoru šim svarīgajam notikumam pievērsās ASV iecienītais šovs "Saturday Night Live". Raidījums pazobojās arī par aktiera Aleksa Mofeta atveidoto Latvijas valsts prezidentu Egilu Levitu - stīvu vientuļnieku ar uzspīlētu smaidu, kurš sēž pie cita galdiņa nošķirtībā no Eiropas valstu līderiem.

Humora šovs medijos izraisīja pretrunīgu reakciju. Ne mazums to uztver kā ņirgāšanos par Latviju, iebilstot, ka “amerikāņi savus partnerus redz kā jampampiņus”, “tas parāda kā mūs uztver, tas ir mūsu spogulis”.

Cilvēki atgādina, ka ka šī nav pirmā reize, kad Latvijas pirmā amatpersona iekļūst šajā humora šovā.

Pērn pēc Donalda Trampa tikšanās ar Baltijas valstu prezidentiem šovā tika parodēts Raimonds Vējonis.

“Jo veselāka tauta, jo vairāk var pasmaidīt par sevi,” turpina Ilga Kreituse.

Jautājums, kāpēc tieši mēs esam izraudzīti par “peramo zēnu”, ir pārdomu vērts – cik patstāvīgi vai paklausīgi reizēm esam un kāpēc mūs uztver kā pielikumu amerikāņiem.

Tomēr, pēc viņas domām, latviešiem ar humora izjūtu no seniem laikiem viss ir kārtībā – to apliecina, piemēram, draiskās dainas.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu