Tramps samaksā sodu: piespiedu kārtā piešķir $2 miljonus labdarībai

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien samaksājis divus miljonus dolāru lielu kompensāciju vienošanās ietvaros lietā par viņa bijušās labdarības organizācijas izmantošanu centienos sekmēt politiskās un biznesa intereses.

Tramps bija apsūdzēts, ka izmantojis fonda finanses, lai panāktu vienošanos tiesā pret viņu iesniegtajās lietās, lai reklamētu viņa vārdā nosauktās viesnīcas, kā arī personīgiem tēriņiem, cita starpā arī portreta iegādei, kas tad izstādīts vienā no viņa golfa klubiem.

Divi miljoni dolāru sadalīti vienlīdzīgās daļās astoņu labdarības organizāciju starpā, arī Bērnu palīdzības biedrībai, UNCF un ASV Holokausta memoriāla muzejam, pavēstīja Ņujorkas ģenerālprokurore Letiša Džeimsa.

"Labdarības organizācijas nevar tikt izmantotas kā līdzeklis citu mērķu sasniegšanai, tāpēc šīs kompensācijas ir liecība par ļaunprātīgo varas izmantošanu no prezidenta puses un ir uzvara bezpeļņas organizācijām, kas ievēro likumu," teikts Džeimsas paziņojumā.

Trampam juridiskas problēmas jārisina vairākās frontēs. Tiesas devušas rīkojumu divām bankām nodot Kongresam dokumentus, kas ir saistīti ar Trampa finansēm. Tramps arī izvērsis cīņu pret Ņujorkas prokurora centieniem panākt, lai viņš iesniedz dokumentus par nodokļu nomaksu astoņu gadu garumā.

Džeimsa prasību pret fondu "Trump Foundation" iesniedza pērn jūnijā, apsūdzot to par "nemitīgi nelikumīgu rīcību", kas ietvēra neatbilstošu koordināciju labdarības organizāciju un Trampa priekšvēlēšanu kampaņas komandu laikā, kad viņš gatavojās 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanām.

Decembrī Tramps piekrita slēgt savu personīgo labdarības fondu, bet prasība tiesā tāpat tika izskatīta, prokuratūrai vēloties panākt miljoniem dolāru vērtus atlīdzinājumus un sodus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu