Līgatnes dabas takās nakts pārgājienos varēs iepazīt dzīvnieku dzīvi tumsā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policijas automašīna uz ceļa, kas ved uz Līgatnes dabas taku, kur no voljēra izbēdzis lācis.
Policijas automašīna uz ceļa, kas ved uz Līgatnes dabas taku, kur no voljēra izbēdzis lācis. Foto: Ieva Čīka/LETA

Līgatnes dabas takas šodien aicina piedzīvojumu kāros dabas draugus pievienoties tumsas pārgājieniem un iepazīt dzīvnieku neparasto un noslēpumaino dzīvi naktī, informēja Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Vairākos pārgājienos gidu vadībā varēs izstaigāt meža takas, īpašā noskaņā iepazīstot tos dabas taku iemītniekus, kuri dienas gaismā ir retāk manāmi un sastopami.

Apmeklētājiem būs iespēja sajust ziemas iesākumu dabā, kā arī vērot dzīvnieku naksnīgās izdarības ne tikai līdzi paņemto lukturīšu izstarotajā gaismā, bet arī ar nakts redzamības ierīcēm, kas tiks nodrošinātas sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektoriem.

Lai gan cilvēki, tumsai un ziemai iestājoties, labprātāk patveras savos siltajos mājokļos, daudzi dzīvnieki tieši šajā laikā kļūst aktīvāki, izlien no migām un slēptuvēm un meklē barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā - rosīgu un dažādu skaņu piepildītu. "Pašlaik dabas un dzīvnieku iepazīšanai tumsā ir īpaši labvēlīgs laiks, jo dienas sarāvušās pavisam īsas, tumsa iestājas gana agri, lai arī mazākie interesenti varētu piedalīties nakts pārgājienā. Turklāt koki un krūmi ir nometuši lapas, atsedzot daudz slēpņu un ļaujot mums vieglāk ieraudzīt dzīvniekus," stāstīja Lange.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu