Netanjahu sāncensis: Divu valstu risinājums ir ilūzija

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Gideons Saars
Gideons Saars Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu sāncensis uz labējās partijas "Likud" līdera amatu Kneseta deputāts un bijušais izglītības ministrs Gideons Saars izraēliešu un palestīniešu konflikta divu valstu atrisinājumu uzskata par ilūziju, vēsta laikraksts "Times of Israel".

"Visā pasaulē  apgalvo, ka divu valstu atrisinājums joprojām ir ceļš uz [miera] līgumu. Man jums jāteic ka šāda nostāja nevienam nepalīdz. Divas valstis ir ilūzija," runājot konferencē Jeruzalemē, sacījis Saars.

"Starp Jordānas ieleju un Vidusjūru citas neatkarīgas valsts nebūs," viņš uzsvēris.

Kā alternatīvu divu valstu risinājumam Saars piedāvājis palestīniešu pašpārvaldes, Izraēlas un Jordānijas aliansi.

Saars cenšas iemantot "Likud" biedru labvēlību pirms 26.decembrī gaidāmā partijas iekšējā balsojuma. Līdz šim no 32 "Likud" parlamenta deputātiem Saaru atbalstījuši četri.

Izraēlā 2.martā notiks parlamenta vēlēšanas - jau trešās nepilna gada laikā. Pēc vēlēšanām aprīlī un septembrī Netanjahu nespēja izveidot valdību. Tas nav izdevies arī viņa sāncensim centriskās partijas "Zilais un baltais" līderim Benijam Gancam.

1967.gada karā Izraēla sagrāba Jordānas rietumkrastu un Gazas joslu, ko līdz tam kontrolēja Jordānija un Ēģipte. Izraēla Gazas joslu 2005.gadā pameta, bet turpina okupēt rietumkrastu, kur palestīnieši cer izveidot neatkarīgu valsti ar galvaspilsētu Austrumjeruzalemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu