Fotostāsts: sausuma sezona noplicinājusi diženo Viktorijas ūdenskritumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ZINYANGE AUNTONY / AFP

Āfrikas dienvidi pieredz lielāko sausumu vairāku gadu desmitu laikā. Vienlaikus ar sauso periodu, kas ir dabiska norise katru gadu, līdz dažām strūkliņām noplicināts diženais Viktorijas ūdenskritums Zambijas pusē.

Sociālajos tīklos lielu ažiotāžu izraisīja septembra beigās publicēts ieraksts, kurā kāda sieviete emocionāli dēvē UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto ūdenskritumu par "Viktorijas akmeņiem".

Vairāki komentētāji steidzās skaidrot, ka situācija tomēr nav tik drūma kā izskatās. 

Foto: ZINYANGE AUNTONY / AFP

Ziņu aģentūra AFP norāda, ka Zambija un Zimbabve pieredz lielu sausumu, kā dēļ nepietiek pārtikas. Sausums visvairāk skāris to Viktorijas ūdenskrituma daļu, kas atrodas Zambijas pusē.

Tomēr jāņem vērā, ka pasaules lielāko ūdenskritumu ietekmē sezonālie sausuma un lietus periodi. Tūristiem to apciemot iesaka pavasarī un vasarā, kad tajā ir visvairāk ūdens.

Foto: ZINYANGE AUNTONY / AFP

Āfrikas Tūrisma birojs 10.decembrī publiskoja paziņojumu. Tajā uzsvērts - lai arī globālā mērogā vērojama klimata pārmaiņu ietekme, tomēr Viktorijas ūdenskrituma gadījumā daudzi ignorējot sezonālās tendences, kuras to ietekmē ļoti lielā mērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu