Aizsvīduši logi? Šīs metodes problēmu acumirklī atrisinās (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsvīdis auto logs
Aizsvīdis auto logs Foto: Pixabay

Aizsvīduši automašīnas stikli ir ne tikai kaitinoši, bet arī apdraud drošu braukšanu. 

Automašīnas logi no iekšpuses aizsvīst, jo uz tiem kondensējas gaisā esošais mitrums. Jo īpaši aktuāla šī problēma kļūst un ir rudenī, kā arī ziemas periodā, kad gaiss ir vēsāks un nespēj mitrumu noturēt. Tā rezultātā mitrums nosēžas uz aukstajām stiklotajām virsmām, skaidro vācu AutoBild, piebilstot, ka mitruma avots var būt arī slapjas drēbes, izelpotais gaiss, bojātas salona blīves u.c.

Ko darīt, ja logi aizsvīduši un iespējami ātri jādodas ceļā? Lūk, daži padomi, kas noderēs ikvienam autovadītājam.

  • Pat tad, ja ārā ir auksts, kaut nedaudz jāpaver logi. Sevišķi labi šī metode strādā ļoti aukstā laikā, jo tā no salona var ātri izvadīt silto, mitro izelpas gaisu. Pretējā gadījumā logi aizsvīstu vēl vairāk.
  • Apsildes sistēmā viss salonā ieplūstošais gaiss jānovirza uz vējstiklu un temperatūra jānoregulē līdz maksimāli siltai. Papildus ieteicams pavisam aizvērt ventilācijas deflektorus viduskonsolē, tā panākot, ka faktiski visa gaisa plūsma tiek izmantota priekšējā stikla žāvēšanai.
  • Ziemā šķitīs lieki, tomēr spēcīgs līdzeklis pret logu aizsvīšanu ir kondicionēšanas sistēma, jo tajā gaiss ir sausāks.
  • Ja būs ieslēgta gaisa recirkulācijas sistēma, salonā tiks stumdītas mitrā gaisa masas un logi aizvien būs aizsvīduši.
  • Izmantojot sūkli, jāievēro, ka tas ir tieši mitruma noņemšanai paredzēts produkts. Tāpat nevajadzētu logu tīrīt haotiski krustām šķērsām, bet gan akurāti vienā virzienā.
  • Lieks mitrums salonā nav vajadzīgs, tādēļ pirms iekāpšanas mašīnā jāatceras atbrīvoties no lielākā daudzuma ūdens vai sniega.
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu